2015 - 2016 eğitim öğretim dönemi başladı

/ Kaynak: AA
2015 - 2016 eğitim öğretim dönemi başladı

EĞİTİM Haberleri  / AA

Davutoğlu, İlköğretim Haftası ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eğitim imkanlarının adaletli dağılımı, fırsat eşitliğinin sağlanması, yetenekleri ve eğilimleri esas alan bir eğitim anlayışının yerleşmesi ve öğretmenlerin özlük hakları konusunda, ellerinden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olduklarını bildirdi.


Davutoğlu, İlköğretim Haftası ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında, yeni eğitim-öğretim yılının, başta öğrenciler olmak üzere, değerli öğretmenlere, tüm eğitim camiasına ve velilere hayırlar getirmesi temennisini ileten Davutoğlu, ilk defa bu eğitim sezonunda okulla tanışacak çocuklara ve en az onlar kadar heyecanlı olan ailelerine başarılar diledi.


Çocukların, geleceğin en önemli teminatı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Kültürel değerlerimizi ve mirasımızı yeni nesillere aktarmanın yanı sıra evrensel değerlerle, çocuklarımızı çağın ihtiyaç ve dinamiklerine hakim, üretken ve duyarlı insanlar haline getirmek, başta ailelerimiz olmak üzere eğitimcilerimizin asli görevidir" ifadesini kullandı.
Türkiye'nin aydınlık geleceği için en büyük önemi eğitime verdiklerini ve bütün imkanları eğitim için seferber ettiklerini belirten
Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin bütçesinde en büyük kalemi eğitime ayırıyoruz. Eğitim imkanlarının adaletli dağılımı, fırsat eşitliğinin sağlanması, yetenekleri ve eğilimleri esas alan bir eğitim anlayışının yerleşmesi ve değerli öğretmenlerimizin özlük hakları konusunda gereken düzenlemelerin yapılması için elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içindeyiz. İstikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakarca çalışan bir gençliğin varlığı, ülkemiz için daima umut ve dinamizm kaynağıdır."


- Öğretmenlere teşekkür
Gençliğin inşasında ve eğitim kurumlarının yaşatılmasında en büyük emeğin öğretmenlerde olduğunu aktaran Davutoğlu, meslektaşı olan öğretmenlere, çocukların yetiştirilmesindeki büyük fedakarlıkları, emekleri ve gönüllerinden gelen sevgi için teşekkür etti. Davutoğlu, öğretmenlerin bu çabasının, daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek için en büyük güvence olduğunu bildirdi. İlköğretim Haftasını kutlayan Davutoğlu, 2015-2016 eğitim öğretim yılının, öğrencilere, öğretmenlere ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...