Başarısızlık algısı yıkalacak! Velilere meslek lisesi tanıtımı

Düzenleyen:
Başarısızlık algısı yıkalacak! Velilere meslek lisesi tanıtımı

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve velilerde meslek lisesine gitmenin başarısızlığın bir sonucu olduğu algısını yıkmak için çalışma başlattı.

Gökhan Kaya ANKARA - MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, ortaokulun sonlarına doğru gelecek planları yapmaya başlayan öğrencilere ve velilerine mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının başarısızlığın sonucu değil lise eğitiminin alternatifi olduğunun anlatılması gerektiğini bildirdi. Bunu sağlayabilmek için de ortaokul öğrencileri ve velileriyle toplantılar yapılacağını, mesleki ve teknik eğitimin tanıtılacağını kaydeden Genel Müdür Gülay, öğrencilere velileriyle birlikte mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının gezdirileceğini, yerelde bulunan işyerlerine götürülerek iş ortamında neler yapabileceklerinin anlatılacağını açıkladı. Gülay, en kısa süre içinde il milli eğitim müdürlüklerinin, sektör temsilcileri, sanayi odaları, işverenler, İŞKUR yetkilileri, ticaret odaları, belediyeler, veliler, öğrenciler, mesleki ve teknik ortaöğretim kurum müdürleri gibi taraflarla bir araya gelerek toplantılar yapılacağını da belirtti. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...