Çalmamış çalışmamışlar!

Düzenleyen:
Çalmamış çalışmamışlar!

EĞİTİM Haberleri

KPSS’de kopya skandalı sanıkları hakim karşısına çıktı. İlk sınavda full çekip ikincisinde çakılan sanıklar kendilerini “Sınava az bir zaman kalmıştı, hazırlanamadık” diye savundu.

2010 yılında KPSS’de usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 230 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması dün Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Duruşmaya sanık ve müşteki olarak yer alan Maliye Bakanlığı ile ÖSYM Başkanlığı’nın avukatları ile tutuksuz yargılanan ÖSYM eski Başkanı Ünal Yarımağan katıldı. 54’ü tutuklu 230 sanıklı davanın ilk duruşmasına Mahkeme Başkanı Musa Yeşil, davanın 5 gün boyunca devam edeceğini söyledi. Sanık avukatlarının “görevsizlik” kararı verilerek dosyanın başka mahkemeye gönderilmesi talebi ise reddedildi. Savunma yapan sanıkların genel olarak suçlamaları reddederek, “sınava az kala bir zamanda çalıştığım için puan düşüşü gerçekleşti” demeleri dikkat çekti. Duruşmaya ilk olarak ifadesi alınan sanıklardan Dursun Şahin, fizik bölümünden mezun olduktan sonra 2004-2010 yıllarında özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptığını anlattı. 2008’de KPSS’ye hazırlanmaya başladığını anlatan Şahin, 2010’daki ilk sınavdan full yaptığını ancak, sınavın iptalinin ardından yapılan tekrar sınavdan 83 doğru yapabildiğini söyledi. Doğru sayısındaki düşüşü de ilginç bir gerekçeyle savunan sanık, “İkinci sınava bir buçuk aylık kısa bir süre olmasından dolayı düşüş gerçekleşmiştir” dedi. Şahin, savunması sonrasında bazı şüphelilerle arasındaki para alışverişinin sorulması üzerine, “İş yerinde borç alışverişi yaptığımız kişiler” cevabını verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Yeşil, “İş yerinde borç elden alınıp verilir” diye çıkıştı. İfadeleri alınan diğer sanıkların da ortak bir ağızdan savunma yapmaları dikkat çekti.
Tecrübe edinmek için 2009 yılına kadar özel şirkette öğretmenlik yaptığını söyleyen Hasan Demir ise iptal edilen eğitim bilimleri testinden 114 soruya doğru cevap verirken, tekrar edilen sınavda ise bu sayıyı 79’a düştüğünü kaydetti. Sınavdan önce ciddi bir çalışma yaptığını ifade eden Demir, ikinci sınava çalışmak içinde ‘vakit’ bulamadığını söyledi. Demir savunmasında ayrıca ilk sınava ilişkin “Ortaokul bilgileriyle çözülebilecek soruları çözdüm” demesine üzerine Mahkeme Başkanı Yeşil, “Peki neden ikinci girdiğin sınavda bu başarıyı gösteremedin” dedi. Demir ise “olağanüstü bir sınavdı” diyerek kendini savundu. Tutuklu Şemsettin Kaya çalıştığı dersanenin Gülen grubuna ait olduğunu kamuoyundan duyduğunu söyledi. Tutuklu Mehmet Akbaş ilk sınavdan 119 net yaparken ikincisinde 91 nete düşmesini hazırlanma “Sınava 44 gün vardı hazırlanamadım” diye açıkladı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...