Öğrenciler paralel mağduru olmayacak

Düzenleyen:
Öğrenciler paralel mağduru olmayacak

EĞİTİM Haberleri

FETÖ’ye bağlı kapatılan özel okullardan gelecek olan öğrenciler için ayrı bir kontenjan ayrılacak. Bir öğrenci normal kontenjanlar dahilinde puanı yetmesi durumunda istediği okula gidebilecek.

Gökhan KAYA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), FETÖ’ye bağlı kapatılan bin 700’e yakın özel okuldan devlet okuluna geçecek öğrenciler sebebiyle diğer nakil yaptırmak isteyen öğrenci ve velilerinin yaşadığı boş kontenjan endişesini sona erdirecek bir uygulamayı harekete geçirecek. Paralel okullarındaki 140 bin civarındaki öğrencinin büyük bir bölümünün devlet okullarına nakil yaptıracak olması sebebiyle diğer öğrenci ve veliler, ‘Bu öğrenciler yüzünden bütün boş kontenjanlar dolar ve acaba bize yer kalmamız mı’ tedirginliği yaşamaya başlamıştı. MEB, aldığı bir kararla diğer öğrenci ve velilerin adeta yüreklerine su serpti. 
Buna göre; paralel özel okullardan gelecek olan öğrenciler için ayrı bir kontenjan ayrılacak. Böylelikle normal nakil sürecindeki bir okul için ayrılan kontenjanlar bu öğrencilerle doldurulmayacak. Bu kapsamda bir öğrenci normal kontenjanlar dahilinde puanı yetmesi durumunda istediği okula gidebilecek. Velilerin, “Bizim çocuklarımız o okullara nakil yapacaktı ama siz bizim gideceğimiz okula, kapatılan özel okuldan gelen çocukları alıyorsunuz. Bizim çocuklara yer kalmayacak” endişesi duymasına gerek olmadığını kaydeden MEB yetkilileri, kapatılan bu okullardaki çocukların kontenjan dışı bir şekilde okullara yerleştirileceğini ifade etti. MEB’in yaz döneminde okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açtığı ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları da darbe kalkışmasından etkilenmeyecek. Bu kapsamda 15 Temmuz süreci sonunda kurslarda görev alan ve görevden uzaklaştırılan öğretmenlerin yerine yeni öğretmen temin edilecek. Bu durumun sağlanamaması halinde öğrenciler kurstaki diğer sınıflara kaydırılacak. Ayrıca lisansları iptal edilmiş olan ücretli öğretmenlere de destekleme ve yetiştirme kurslarında görev verilmeyecek.

Öğrenciler paralel mağduru olmayacak

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...