Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eğitim protokolleri sil baştan

Düzenleyen:
Eğitim protokolleri sil baştan

EĞİTİM Haberleri

Eğitim alanına sızan FETÖ’ye karşı Bakanlık yeni tedbirler aldı. Artık, iş birliği yapmak isteyen taraf için bağlı bulunduğu kurumlardan bilgi alınacak. MEB, bir sakınca görürse protokolü tek taraflı iptal edebilecek.

Gökhan KAYA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yıllardır dernekler, vakıflar ve özel firmalar aracılığıyla protokol ve anlaşmalar yaparak eğitim alanına sızan Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı yeni bir tedbir aldı. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ‘Protokol Hazırlama ve Uygulama’ konulu bir genelge yayınladı. Buna göre; özellikle mesleki ve teknik okul ve kurumlardaki öğretmen ve öğrencilere yönelik olarak yapılan bu protokol, iş birliği ve anlaşmalara çekidüzen verilecek. Bundan böyle iş birliği yapılacak taraf dernek ise, İçişleri Bakanlığından, vakıf ise Vakıflar Genel Müdürlüğünden, firma ise üyesi olduğu odadan bilgi alınacak. Uygun görülürse protokol imzalanacak. Ayrıca şu ana kadar okulların imzalamış olduğu protokollerde il ve ilçe milli eğitim müdürünün imzası bulunmuyorsa bu protokoller feshedilmiş sayılacak. Genelgeyle birlikte artık imzalanacak protokollere ‘MEB, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün gerekli gördüğünde herhangi bir açıklama ve ön bildirim yapmadan protokolü tek taraflı feshetme yetkisinin olduğu’ bir madde eklenecek. Okullar, kurum ve kuruluşlarla tek başlarına protokol yapamayacak ve protokol yapılması planlandığında ise, imza kısmında il veya ilçe milli eğitim müdürü ve okul müdürünün imzası yer alacak. Protokol içerisinde yer alan hükümler, mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülecek, protokol hükümlerine aykırı işlem yapan ya da protokolde yer almayan iş ve işlemleri yapan sorumlular hakkında kanuni yaptırımlar uygulanacak. 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...