Yılmaz: Hak ve ücret farkı yok

Düzenleyen:
Yılmaz: Hak ve ücret farkı yok

EĞİTİM Haberleri

Bütün öğretmenler sözleşmeli olarak atanacak. Şubat ayına kadar ikinci bir öğretmen ataması daha yapılacak.

Gökhan Kaya ANKARA
Eğitim muhabirleriyle ilk kez bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, darbe girişimi sonrasında eğitimde yapılacak yeni düzenlemeleri açıkladı. Bakan Yılmaz’ın toplantısından dikkat çeken başlıklar şöyle:
∂ Bundan sonra bütün öğretmenler sözleşmeli atanacak. Her yıl sözleşmeleri yenilenecek. 4 yılın sonunda başarılı olanlar kadroya geçecek. 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması 10 Ekim’de yapılacak. FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 33 bin öğretmenin ihracı sebebiyle oluşan ihtiyaca göre şubat ayından önce bir atama daha yapılabilecek. 
∂ KPSS 2010 ile öğretmen olanlardan 3 bininin ilişiği kopya gerekçesiyle kesildi.
∂ Öğretmenlerin 6 yıllık zorunlu hizmetleri döneminde eş durumu tayin talebinde bulunamayacak. Öğretmen sabit kalacak, kamu görevlisi eşinin tayini görev yaptığı il ve ilçeye yapılacak.
∂ Kapatılan özel okullardaki 138 bin öğrencinin 60 bini devlet okullarına, 20 bini diğer özel okullara kayıt yaptırdı. Geriye kalan 60 bin öğrenci ister devlet ister özel okullara kayıtlarını yaptırabilecek.
∂ FETÖ okullarında görev yapan 27 bin 424 personelin de çalışma izinleri iptal edildi. 
∂ FETÖ üyeliği nedeniyle kapatılan bin 56 özel okul Maliye Bakanlığı tarafından MEB’e devredildi. Kapatılan 15 vakıf üniversitesi de YÖK’e verildi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...