Bakan'dan atamalarla ilgili önemli açıklama

Düzenleyen:
Bakan'dan atamalarla ilgili önemli açıklama

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Geçen atamalarda önceğilimiz Güneydoğu ve Doğu'ydu. Bu defa Gaziantep ve Şanlıurfa'ya öncelik vereceğiz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı  için mülakatların başladığını anımsatarak, "Geçen dönemde de önceliği Doğu ve  Güneydoğu illerine vermiştik, şimdi alacağımız bu 20 bin öğretmenin de önceliğini  Gaziantep ve Şanlıurfa’ya vereceğiz." dedi.

Yılmaz, Gaziantep Valiliğinde eğitim camiasıyla basına kapalı  gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açılamada,  Vali Ali Yerlikaya,  Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül  ve birim amirleriyle kentin eğitim alanında fotoğrafını çektiklerini söyledi.

Gaziantep'in öğrenci sayısının 550 bin civarında olduğunu aktaran  Yılmaz, kentin nüfusunun 2 milyon olduğu düşünüldüğünde her dört kişiden birinin  MEB ailesinin mensubu olduğuna işaret etti.
 
Yılmaz, kentin 2002’deki öğrenci sayısının 300 binken şu anda 550 bin  olduğunu ifade ederek, "2002’de derslik sayısı 6 bindi şimdi 18 binin üzerine  çıktı. 2002'de öğretmen sayısı 10 bindi şimdi 26 binin üzerine çıktı. Derslik  başına düşen öğrenci sayısı 2002'de 58'den şimdi temel eğitimde 33'e,  orta  öğretimde 33'ten 26’ya indi." diye konuştu.
 
Geçen yıl  Gaziantep’te 6 milyon 913 bin ders kitabının ücretsiz  dağıtıldığını aktaran Yılmaz, kentte devam eden eğitim yatırımlarıyla ilgili şu  bilgileri verdi:
 
"Gaziantep'te 345 okulda ikili eğitim yapılıyor. Şahinbey ilçesinde 4  bin 289, Şehitkamil'de 3 bin 200 dersliğe ihtiyaç var. Şu an Şahinbey’de 900,   Şehitkamil’de 800 derslik yapılıyor. Toplam 5 bin 83 dersliğin inşallah en kısa  zamanda planlamasını yapıyoruz, bunları Gaziantep’e kazandıracağız.  Bu  derslikler kazandırıldığında o zaman Türkiye ortalamasının daha iyi bir noktasına  gelecek. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için mülakatlar başladı. Geçen dönemde  de önceliği Doğu ve Güneydoğu illerine vermiştik, şimdi alacağımız bu 20 bin  öğretmenin de önceliğini  Gaziantep ve Şanlıurfa'ya vereceğiz. Bu iki ilimiz  diğerlerine göre daha ihtiyacı olan iller.  Gelecek yıl Gaziantep’in bir öğretmen  açığı kalmayacak. Bir aksilik olmazsa gelecek yıl  inşallah Gaziantep’in  eğitimdeki sorununu çözmüş olarak huzurlarınızda yer alacağız."

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...