Özel yeteneklilere özel eğitim desteği

Düzenleyen:
Özel yeteneklilere özel eğitim desteği

EĞİTİM Haberleri

İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle İstanbul Aydın Üniversitesinde (İAÜ) başlatılan ‘’Okulum Beni Anlıyor Yeteneğimi Destek Odası ile Destekliyor’’ projesi kapsamında, il genelinde açılan 12 destek eğitim odasıyla dezavantajlı özel yetenekli çocuklara eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Destek Odası Projesi ile Küçükçekmece, Güngören, Esenler, Bayrampaşa ve Kadıköy ilçelerindeki 10 devlet okulunda ve 2’si İAÜ bünyesinde açılan eğitim odalarında, 200 özel yetenekli çocuğun yanı sıra ailelere ve öğretmenlere de eğitim verilecek. İAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, projenin tanıtım toplantısında, yetenekleri anlamanın, keşfetmenin ve gün yüzüne çıkararak gelişmesini sağlamanın önemine dikkati çekerek ‘’Bu, ülkemizin en temel sorunlarından biridir’’ dedi. Prof. Dr. Özyılmaz, dünyada özel eğitime ihtiyaç duyan insanlar için ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, bu çalışmaların kaynağının Osmanlı Devleti’ndeki Enderun Mektepleri olduğuna işaret etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati de üstün yetenekli bir çocuk babası olduğu ve bu konuya önem verdiğini belirterek “Bu alana yönelik çalışmalar yeterli değil’’ dedi.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...