Türk adı iş şansını azaltıyor

/ Kaynak: DHA
Türk adı iş şansını azaltıyor

Ekonomi Haberleri  / DHA

Almanya'da yapılan bir araştırma Türk adının iş şansını yüzde 24 oranında azalttığını gösterdi.

Almanya'da göçmenlerin iş ve meslek hayatında dışlandıkları, yıllardan bu yana şikayet edilen bir konu. İş başvurusunda göçmen ismini gören işverenlerin, göçmenleri görüşmeye çağırmadıkları da biliniyor. Ancak, yeni yapılan bir araştırma Türk adının iş şansını yüzde 24 oranında azalttığını gösteriyor.Federal Ayrımcılıkla Mücadele Merkezi'nin, Çalışma Yaşamının Geleceği nbsp; Enstitüsü (Instituts zur Zukunft der Arbeit) tarafından yapılan araştırmaya dayanarak yaptığı açıklamaya göre, iş başvurularında Türk ismi olması, iş görüşmesine çağrılma şansını yüzde 14 oranında düşürmeye yetiyor. Araştırmaya göre bu oran küçük işletmelerde yüzde 24'e çıkıyor. Bir başka ifadeyle bir Türk genci, Almanlara ve diğer göçmen gençlerine göre aynı diploma, bilgi ve beceriye de sahip olsa, sırf ismi nedeniyle iş hayatında dışlanıyor.


ANONİM İŞ BAŞVURUSU YAYGINLAŞMALI


Almanya'da göçmenlerin daha başından kaybetmelerini önlemek ve iş hayatında eşitliği sağlamak amacıyla nbsp;2011 yılında nbsp;pilot proje olarak "anonim başvuru" uygulaması başlatılmıştı. Almanya'nın anonim iş başvurusu konusunda İsveç, ABD ve Kanada gibi ülkelerin çok gerisinde kaldığı eleştirinde bulunan Federal Ayrımcılıkla Mücadele Merkezi, anonim başvuruların yaygınlaştırılması çağrısında bulunuyor.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...