'Çok cesursunuz' dedi 87 ülkeyi bize bağladı

'Çok cesursunuz' dedi 87 ülkeyi bize bağladı

Ekonomi Haberleri

Türk girişimcilerin Orta Doğu, Afrika ve Rusya, Münih'teki merkez, bu bölgelerdeki bütün faaliyetleri BSH Türkiye'ye verdi

Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau gibi dev markaları bünyesinde barındıran, dünyanın en büyük beyaz eşya üreticilerinden BSH Grubu, Türkiye'yi 87 ülkeden sorumlu bölgesel merkez ilan etti. Bu kararın alınmasında ise, Türk iş adamlarının Rusya ve Orta Doğu gibi pazarlarda gösterdiği cesur girişimler ile Türk hükümetinin bu bölgelerle yaptığı ticari anlaşmalar etkili oldu. Kararın açıklandığı toplantıda konuşan BSH Türkiye CEO'su ve yeni Bölge Başkanı Norbert Klein, "BSH Grubu, şu ana kadar 1 milyar avro yatırım yaptığı Türkiye'ye, 200 milyon avro daha yatırım yapma kararı aldı" dedi. BSH Türkiye'nin, üretim, pazarlama ve ürün geliştirme alanlarındaki başarılı performansı sebebiyle Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya bölgelerinden oluşan 87 ülke ve 8 üretim tesisinin sorumluluğuyla görevlendirildini belirten Klein, "Türkiye'deki istihdam gücümüze baktığımızda, çok iyi eğitimli, birkaç dil bilen, rotasyon sağlayabilecek çalışanlarımız bulunuyor. Türk iş dünyası ve iş adamları, hızlı gelişen pazarlarda gerekli olan girişimci ruha fazlasıyla sahip ve oldukça cesur… Yeni pazarlarda yeni şeyler denemekten ve rekabete girmekten korkmuyorlar. Bu sorumluluk ve rekabet için Türkiye'ye güveniyoruz" diye konuştu.
1.300 KİŞİYİ İŞE ALACAK
BSH'nın Münih'teki merkezinden alınan kararla birlikte, Çerkezköy'de bulunan 6 fabrika, üretim ve Ar-Ge Merkezi, St. Petersburg'deki 2 fabrikayla birbirini tamamlayacak. Toplam cirosu yaklaşık 1,6 milyar avro olan bölgede, 8 bin BSH çalışanı, 6 iştirak ve 2 temsilcilik ofisi bulunuyor. Klein ayrıca, "Grubumuz, Türkiye'ye Çerkezköy Üretim Tesisleri'nin inovasyon ve Ar-Ge üssü olarak gelişimi için, 200 milyon avro daha yatırım yapma kararı aldı. Hedefimiz, 2018 yılında üretim rakamımızı %50 artırarak en az 6 milyon büyük ev aleti üretecek şekilde büyümemizi devam ettirmek.
AVRUPA'NIN BEYAZ EŞYASI ÇERKEZKÖY'DEN
Geçtiğimiz yıl Avrupa'da BSH Grubu tarafından 22 milyon adetlik beyaz eşya üretimi gerçekleştirildi. Bunun 16 milyonu ise BSH'nın Çerkezköy'deki tesislerinde üretildi. Söz konusu rakamlar sayesinde, Türkiye, Polonya ile birlikte Avrupa'nın en büyük beyaz eşya üreticisi haline geldi. nbsp;
ENES DEMİRAY

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...