Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yerli otomobilde müjdeler peş peşe
Ekonomi

Yerli otomobilde müjdeler peş peşe

Son Güncelleme: 14 Aralık, 2014 - 01:52
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yerli otomobilde müjdeler peş peşe
Fotoğraf BaşlığıYerli otomobilde müjdeler pes pese

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil konusunda önümüzdeki dönemde müjdeleri peş peşe vermek istediklerini söyledi.

Kaydet
a- | +A
AK Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Orhan Gazi Kültür Merkezi'nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla geçekleşti. Gerçekleştirilen kongreye, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Sakarya Koordinatörü Osman Boyraz, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

ÇALIŞMADAN BİR ŞEY ELDE EDİLMİYOR

Yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti'nin çalıştığı için 12 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, "Çalışmadan bir şey elde edilmiyor. Eğer bugün İslam Dünyası'nın son 300 yılında bir gerilik varsa, bir geri kalmışlık varsa bunu bilin ki en temel sebebi, yeteri kadar çalışmamasıdır. Onun için Türkiye'de çalışmanın ve emeğin değerini düşürecek hiçbir şeyin altına imza atmıyoruz. Elbette fakirimize, fukaramıza sahip çıkıyoruz. Ama onların çalışmasını engelleyecek politikalara da özellikle izin vermemenin gayreti içerisindeyiz. Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.. AK Parti çalıştığı için bugün 12 yıldır iktidarda, CHP'de yattığı için 12 yıldır muhalefette. Eğer böyle giderlerse, bu şekilde giderlerse belli bir süre sonra ana muhalefet olma özelliklerini de kaybedebilirler" ifadelerini kullandı.

TEMEL ÖNCELİĞİMİZ ÜRETİM

Bakan Işık, konuşmasının devamında, "Hedeflerimiz için yeni bir sıçrama yapmak durumundayız. Bununla ilgili Sayın Başbakanımız 25 tane ekonomide yapısal dönüşüm programını açıkladı, bunun 9 tanesini açıkladı. Burada 3 temel önceliğimiz var; 'Üretim, üretim, üretim..' öncelikle üretim olmadan bu hedefleri gerçekleştiremeyiz. Ama üretimde de 3 temel önceliğimiz var. Yerli üretim, ölçek bazında yerli olarak ne üretebiliyorsak Türkiye'de üreteceğiz inşallah. İkinci temel önceliğimiz yenilikçi üretim artık Ar-ge ve İnovasyona dayalı katma değeri yüksek nitelikli ürünler üreterek bu hedeflere ulaşabiliriz. Bunun için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bölgemizin en önemli önceliklerden olmasını düşündüğüm üçüncü önceliğimiz de yeşil üretim. Üretim yaparken insana saygılı olacağız. İşçi sağlığını, iş güvenliğini bir kenara bırakarak üretim yapamayız. Veya üretim yaparken havayı, suyu, toprağı kirleterek üretim yapmayacağız, bunun adı da yeşil üretim. İşte bu 3 temel öncelik çerçevesinde yeni bir sıçramayı inşallah üretimde de yapacağız. Tabi üretim ve sıçrama deyince Sakarya'nın zikredilmemesi büyük bir haksızlık olur" diye konuştu.

1960'TA TRENİ KAÇIRDIK

Önümüzdeki dönem içerisinde yerli otomobil konusunda müjdeleri peş peşe vermek istediklerini ifade eden Işık, "İnanıyorum ki Türkiye'nin bu yeni sıçrama dönemini lokomotif şehirlerinden bir tanesi, belki de en önemlilerinden bir tanesi Sakarya olacak. Türkiye artık kendi milli imkanlarıyla hızlı trenini geliştiren bir ülke oldu. Tren deyince akla ilk gelen şehir Sakarya'dır. Hızlı tren deyince de akla ilk gelen şey Sakarya olacak. Aynı şekilde yerli otomotivi çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yerli otomotivi Allah'ın izniyle yapacağız. Şimdiye kadar Türkiye niye yapamadı derseniz, bir tek cevabı var. Bakın bu ülke 1940'ların başında uçak üretti, maalesef bugün bizi her şeyle suçlayan CHP iktidarı o dönemde bu adam başımıza bela olur diye yolu, demirağı batırdı ve Türkiye'nin uçak sanayini maalesef öldürdü. 1960'larda Türkiye yerli otomotivi yaptı ama dönemin iktidarı maalesef ne işiniz var sizin otomobille, biz veririz sizde kullanırsınız mantığına teslim oldu ve 1960'larda bir treni daha kaçırdık. Ama şimdi Allah'ın izniyle yerli arabayı üreteceğiz. Neden, çünkü siyasi iktidar tamamen arkasında. İnşallah bu otomobilin üretiminde en önemli rollerden birini de Sakarya üstlenecektir. Sakarya'yı, Türkiye'nin en güçlü olduğu alanlardan bir tanesinde otomotiv sektöründe çok daha güçlendirmek arzumuz ve kararımız var, Sakarya'nın bu potansiyeli var. Artık Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya burada çok güçlü bir iş birliği içerisinde Allah'ın izniyle Türkiye'ye ve Dünya'ya yeni bir markayı hediye edecek. Bu noktada çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Aynı zamanda Sakarya'nın geleceğine yönelik üretim açısından çevreye dost seviyesi yüksek teknolojik üretimler konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzde ki dönemde inşallah belli müjdeleri sizlerle peş peşe paylaşmanın gayreti içerisindeyiz. Hiçbir Sakaryalı gencimiz yarınla ilgili bir ümitsizlik yaşamasın. Aksine şimdiden gençlerimizin niteliğinin arttırılmasına yönelik başta Valiliğimiz, İş-Kur'umuz, Büyükşehir Belediyemiz, Teşkilatlarımız tüm kurumlarımız Sanayi Ticaret Odamız, Sivil Toplum Örgütlerimiz geleceğin gençlerini yetiştirmekle ilgili üniversitemizle birlikte çalışma ve gayretin içerisinde olsun. İnancımız o ki Türkiye bu istikrarını sürdürdükçe göreceksiniz 2017 yılının sonunda önemli bir sıçramayı yapmış olacak. Ama 2023'de de Allah'ın izniyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında da ortaya koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmiş ve yeni hedeflere yelken açmış bir ülke olarak yoluna devam edecek. Ne mutlu ülkenin bu gelişimine, bu ilerlemesine, bu kalkınmasına katkı veren teşkilat mensubu olmak, ne mutlu bize" dedi.
Editör: TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 14 Aralık, 2014 - 01:52
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Güney Marmara Otoyolu geliyor! Bakan müjdeyi verdi; 14 kavşak, 8 tünel, 9 viyadük ve 51 köprü inşa edilecek
    Yeni otoyol geliyor! Bakan müjdeyi verdi
    Kaydet
  • 2
    Suriye’deki terör örgütünün sayılı günleri kaldı: ABD operasyon için yeşil ışık yaktı!
    ABD operasyon için yeşil ışık yaktı!
    Kaydet
  • 3
    İhtiyaç kredilerinde indirim sinyali! 250 bin TL’nin geri ödemesi ne kadar?
    İhtiyaç kredilerinde indirim sinyali! 250 bin TL’n...
    Kaydet
  • 4
    Asgari ücrette çarpıcı iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan bu rakama çıkaracak
    Asgari ücrette çarpıcı iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğa...
    Kaydet
  • 5
    Hayatınızdan hemen çıkarın: Ünlü kalp cerrahı vücudu zehirleyen gıdaları açıkladı
    Hayatınızdan hemen çıkarın: Ünlü kalp cerrahı vücu...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan 17-25 Aralık ve yargının darbe teşebbüsü…
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Son Baas…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Yara büyük!..
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Mezar başında kadeh kaldıranlar!..
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Trump, dış politika stratejisi ve radikal değişim...
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Oscar Ödülleri YouTube'dan yayınlanacak!
    Oscar Ödülleri YouTube'dan yayınlanacak!
    Kaydet
  • Ekmek ve simit zammı için yeni düzenleme
    Ekmek ve simit zammı için yeni düzenleme
    Kaydet
  • Türkiye'de de görülmüştü: H3N2 virüsü için DSÖ'den alarm: Önemli mutasyonlar taşıyor
    Türkiye'de de görülmüştü: H3N2 virüsü için DSÖ'den alarm: Önemli mutasyonlar taşıyor
    Kaydet
  • Oscar Ödülleri YouTube'dan yayınlanacak!
    Oscar Ödülleri YouTube'dan yayınlanacak!
    Kaydet
  • Haftanın sanat ajandası | “Parlayan Yıldızlar”
    Haftanın sanat ajandası | “Parlayan Yıldızlar”
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Sercan Yaşar kimdir, kaç yaşında, nereli? İtirafları sonrası birçok isim gözaltına alındı
Sercan Yaşar kimdir, kaç yaşında, nereli?
Kaydet
Tokat'taki dinleme cihazı skandalında, Belediye Başkan Yardımcısı Melik Bingöl hakkında karar verildi
Melik Bingöl hakkında karar verildi
Kaydet
Josh Giddey triple-double yaptı, Chicago Bulls evinde kazandı
Giddey triple-double yaptı, Bulls evinde kazandı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası