Sağlık sektöründe Rönesans dönemi

Sağlık sektöründe Rönesans dönemi

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin en büyük inşaat firması haline gelen Rönesans Holding, Fransız ortağıyla birlikte şehir hastanelerine 2 milyar avro yatıracak. '

10 yıl önce Rusya'da kurulan ve bugün uluslararası arenada Türkiye'nin en büyük inşaat firması haline gelen Rönesans Holding, Fransız ortağıyla birlikte şehir hastanelerine 2 milyar avro yatıracak. 'Kamu-özel ortaklığı-PPP' (Public Private Partnership) çerçevesinde inşa edilecek hastaneler hem konfor hem de deprem güvenliği açısından en üst düzeyde olacak. Hastanelerde deprem izolatörleri olacak. Yani binalar herhangi bir deprem sırasında hem hasar görmeyecek, hem de hastalar depremi hissetmeyecek. Rönesans Holding grup şirketlerinden Rönesans Sağlık Yatırım'ın Fransa merkezli Meridiam Infrastructure ortak yapacağı hastaneler Adana, Bursa, Elazığ, Yozgat'ın yanı sıra ayrıca bir paket halinde Afyon, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van'da hayata geçirilecek fizik tedavi ve rehabilitasyon hastaneleri, psikiyatri hastanelerini kapsıyor.
Dünyada ilk olacak
Adana projesinin 540 milyon avroya mal olacağını belirten Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, PPP projesini telekom sektöründeki 5-G'ye benzetti. "Devlet hastayla uğraşacak. Diğer işler 25 yıl boyunca bizde olacak" diyen Yanıkömeroğlu, "Adana'daki dünyanın en büyük izotörlü projesi olacak. Hasta, depremi hissetmeyecek. İnşa edeceğimiz hastaneler konforda ise özel hastanelerin bile önüne geçecek" dedi. Yanıkömeroğlu, Fransız ortakla birlikte Orta Afrika pazarı için de fon geliştirdiklerini belirterek "Birlikte Afrika'ya da açılacağız. Nijerya, Tanzanya, Gaborn, Senegal'de altyapı yatırımları olacak" diye konuştu. Rönesans'la hastane yatırımları için ortaklığa giden Meridiam'ın CEO'su Thierry Deau, Türkiye'nin geleceğine inandıklarını vurguladı. Deau, "Türkiye gelişmekte olan bir ülke ve altyapı yatırımları daha da gelişecek. Birçok yabancı bankayı buluşturduk. Türkiye Avrupa'da yatırım yapılabilecek en iyi yer. Rönesans'ı da çok güvenilir buluyoruz. Bu ortaklık Türkiye-Fransa ilişkileri açısından da önemli. İlk adımı attığımız içcin gurur duyuyoruz" dedi. nbsp;


Sağlık Kampüsü'nün finansmanı bulundu
Rönesans Sağlık Yatırım, 1.550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampüsü için uluslararası yatırım fonu Meridiam Infrastructure ve 9 yabancı bankayla yürüttüğü çalışmaları tamamlayarak, 433 milyon avro tutarındaki finansal kapanış anlaşmasını imzaladı. Türkiye'de ilk kez tamamı yabancı 9 bankanın yer aldığı finansal kapanış anlaşmasının imza töreni, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, törende, kamu-özel iş birliği modeliyle yapılacak hastane projelerinin Türkiye'nin sağlık alanında yaptığı en büyük devrimlerden olduğunu ifade etti.
FİKRET ÇENGEL



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...