IŞİD'in Sincar'daki kuşatması kırıldı

IŞİD'in Sincar'daki kuşatması kırıldı

Ekonomi Haberleri

Uluslararası koalisyonun desteğiyle ilerleyen peşmerge güçlerinin bundan sonraki hedefi Sincar'ın merkezini geri almak.

Irak'ta uluslararası koalisyon güçlerinin hava bombardımanıyla koordineli biçimde başlatılan ve 8.000 peşmergenin katıldığı operasyonda IŞİD'e büyük bir darbe indirildi. Yezidilerin yaşadığı Sincar dağında IŞİD'in aylar süren kuşatması kırıldı. Irak Kürt yönetiminde İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Mesrur Barzani, şu ana kadar IŞİD'e karşı alınmış en büyük zafere ulaştıklarını savundu. Peşmergenin bundan sonraki hedefi binlerce Yezidi'nin IŞİD saldırıları sebebiyle göç etmek zorunda kaldığı Sincar merkezini örgütten kurtarmak. nbsp;Sincar dağının güneyi hâlâ IŞİD kontrolü altında. Aynı hat üzerindeki Musul ve Telafer de IŞİD'in elinde. nbsp;
IŞİD KOMUTANLARI nbsp;ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada Pentagon 3-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenen hava operasyonlarında üst düzey üç IŞİD komutanının öldürüldüğünü açıkladı. Etkisiz hale getirilenler arasında Irak'taki askerî kanat lideri Abdül Basit ve IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'ye en yakın isimlerden Hacı Mutaz'ın da olduğu bildirildi. Uluslararası koalisyonun 8 Ağustos'tan beri IŞİD'e karşı 1,391 hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...