Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ruble yeniden güçleniyor

Ruble yeniden güçleniyor
Fotoğraf Başlığı Ruble yeniden güçleniyor

Petrol fiyatlarının 61 dolar seviyesine yükselmesi ve Rusya Merkez Bankası ile hükümetinin aldığı tedbirler, rublenin güçlenmesine yardım etti.

Kaydet
a- | +A
Dolar ve Euro, 9 Aralık'tan bu yana ruble karşısında gördüğü en düşük seviyeye geriledi. Petrolün varil fiyatı ise 61.09'a çıktı. Geçen hafta Dolar karşısında 80, Euro karşısında 100 seviyelerini gören Ruble, haftaya güçlenerek başladı. Dolar 4,3 değer kaybederek 54,3 rubleye gerilerken; Euro da 5,0 değer yitirerek 67 ruble seviyesine indi. Bu değerler, Dolar ve Euro'nun 9 Aralık'tan bu yana ruble karşısında gördüğü en düşük seviye. Rublenin güçlenmesinde petrol fiyatlarının yükselmesinin önemli etkisi var. Brent tipi petrolün varil fiyatı şu anda 61,09'a çıkmış durumda.
Rusya Merkez Bankası ve Moskova yönetiminin aldığı tedbirler de Rublenin kendini toparlamasına yardımcı oluyor. Geçen hafta politika faizini yüzde 17'e çıkaran Merkez Bankası, finans sektörünü kurtarmak için muhasebe standartlarında esneklik sağlayama kararı aldı. Ayrıca ihtiyaç durumunda 2015'te bankalara daha fazla para pompalama sözü verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de haftasonu Rusyalı işadamlarıyla bir araya gelerek, destek istedi. Putin, krizin atlatılması için işadamlarından ilk etapta ellerindeki döviz fazlasını piyasaya sürmelerini istedi. Bu kapsamda, yıla kalan 10 gün içinde piyasaya 10 milyar dolar akıtılması hedefleniyor.

Kaynak: RS FM

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.