Lagarde: Yunanistan'a ayrıcalıklı davranılamaz

Lagarde: Yunanistan'a ayrıcalıklı davranılamaz

Ekonomi Haberleri

Yunanistan'da seçimin galibi çıkan SYRİZA'ya IMF'ten ilk tepki geldi. IMF Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'a ayrıcalıklı davranılamayacağını söyledi.

Yunanistan'da dün yapılan genel seçimlerin sonuçlarını değerlendiren IMF Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nin kurallarına uyması gerektiğini, bu ülkeye ayrıcalıklı davranılamayacağını söyledi. Fransa'da yayınlanan Le Monde gazetesine konuşan Lagarde, "Euro Bölgesi'nin uyması gereken iç kuralları var. Yunanistan için özel kategoriler oluşturamayız" dedi. Lagarde, Yunanistan'ın vergi toplama ve yasal engellerin azaltılması konularında hala önemli reformlar yapması gerektiğini belirtirek, "Bu kemer sıkma meselesi değil. Yunanistan'da yapılması gereken derin reformlar var" diye konuştu.

Toronto Dominion Securities Gelişmekte olan piyasalar ekonomisti Christian Maggio ise Yunanistan'ın borçlarının bir kısmının silinebileceğini belirterek, bugün şu açıklamayı yapmıştı: Şu anda her şey mümkün. Borçların silinmesi anlamına gelen saç traşı (haircut) ya da geri ödemenin şartlarının ve süresinin yeniden uzatılması mümkün.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...