Savunma sektöründe güç, Türk KOBİ'lerinde

Savunma sektöründe güç, Türk KOBİ'lerinde

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin savunma sektöründeki gücü hızlı artıyor.

nbsp;2000'li yılların başında savunmada yüzde 20 olan yerli tedarik oranı, yüzde 60'a çıktı. Bu orandaki artmada yerli eğitim uçağından sahil güvenlik botlarına, hafif silah ve mühimmatlarından insansız hava aracına kadar birçok ürün geliştirilmesi de etkili oldu. Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral Aliş, sektörde faaliyet gösteren 1000'den fazla firmanın 30 bini aşkın kişiye istihdam sağladığını belirterek, "Özgün ürünler, Ar-Ge yatırımları ve uluslararası proje ortakları ile her geçen gün daha güzel işler yapıyoruz. 2008'de 600 milyon dolar olan ih9racat 2014 sonunda 1 milyar 648 milyon dolara ulaştı" dedi.
DIŞARIDA HIZLANIRIZ
KOBİ'lere savunma sanayi projelerinde daha çok yer verilmesi, off-set anlaşmalarının yanı sıra Türk firmalarının gerçekleştirdiği Ar-Ge yatırımlarının artışının önemine dikkat çeken Aliş, şunları söyledi: "NATO ve Avrupa Birliği'nin ortak tedarik çalışmalarına ağırlık verdiği bu dönemde uluslararası pazarlara açılmak, yeni iş birlikleri geliştirmek sektörün bir numaralı gündem maddesi olmalı. Son yıllarda Ar-Ge ve altyapı yatırımlarına önem veriyoruz. ATAK helikopteri, ANKA insansız hava aracı, HÜRKUŞ eğitim uçağı, füze sistemleri, hafif silah ve mühimmatları, piyade tüfeği, uydu entegrasyon ve test merkezi, sahil güvenlik botları, yazılımlar ve daha bir çoğu... Türk savunma ürünleri önümüzdeki dönemde dünyanın radarında olacak. Yeni platformlarımızın satışa hazır hale gelmesiyle önümüzdeki yıllarda ihracatımız katlanarak artacak ve Türkiye savunma sanayinin yeni söz sahibi ülkelerinden biri haline gelecek. Bunun için de hep üzerinde durduğumuz tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine artık ajandamızın en üst sıralarında yer ayırmalıyız."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...