O ülkede Nokia kapanıyor

O ülkede Nokia kapanıyor

Ekonomi Haberleri

Finlandiyalı üretici Nokia, Çin'de yer alan iki adet üretim fabrikasının kapatmayı düşünüyor

Cep telefonlarının piyasaya ilk çıktığı tarihlerde uzun bir süre en dayanıklı ve en geniş ürün gamını sunabilen tek marka olarak varlığını sürdürmüş olan Finlandiyalı üretici Nokia, Apple ve Samsung gibi akıllı telefon üreticilerin piyasa da kimlik kazanması neticesinde elinde bulundurduğu tekelciliği bir anda kaptırmıştı.


Akıllı telefonların bir anda piyasada yayılmasına rağmen çok geç atak yapan Nokia, geliştirdiği platformlara rağmen bir türlü akıllı cihazlardaki o eski konumunu elde edemedi. Hal böyle olunca araya bir takım gelişmelerin girdiği ve Microsoft'un da akıllı telefon üretiminde bende pastadan payımı alacağım demesi akabinde Nokia ile üretim anlaşmasında bulunmuştu. Her ne kadar Nokia menşeili akıllı cep telefonların piyasada yer almasına rağmen tutunamadığı gözlerden kaçmadı.


Anlaşılan o ki Microsoft, Nokia ile gücüne güç katıp pastadan dilimleri almayı planlarken, işlerin iyi gitmediğini şuan anlayabildi diyebiliriz. Bunu ise Nokia'nın Çin'de yer alan iki adet üretim fabrikasının kapatılmasına gidilmesini örnek gösterebiliriz. Üretim tesisleri Pekin ve Dongguan kentlerinde yer alırken, fabrikaların kapatılması neticesinde yaklaşık 9 bin çalışanın işsiz kalacağı da ön görülmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...