Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bank Asya'da usulsüz hisse devrine BDDK freni

Bank Asya'da usulsüz hisse devrine BDDK freni

Ekonomi Haberleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 3 Şubat'ta yönetimine el koyduğu Bank Asya ile ilgili yeni tedbir aldı.

Asya Katılım Bankası'nda "A grubu" paya sahip Kaynak Holding'in hisselerinin tamamının 16 Şubat'ta Hollanda'da kurulan bir şirkete devri, BDDK'nın dikkatinden kaçmadı. BDDK, Bank Asya'da Kaynak Holding'in kontrol gücüne sahip olduğu Sürat Basım Yayın ile Forum İnşaat'a ait A grubu hisselerin temettü dışındaki ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi. KAP'a yapılan açıklamada; "Sürat Basım Yayın ile Forum İnşaat'ta kontrol gücünü elinde bulunduran Kaynak Holding'in hisselerinin tümünün Hollanda'da mukim bir özel limited şirket olarak 16.01.2015 tarihinde kurulan INL Partners B.V. şirketine devir işleminin, 'Kurul kararına aykırı şekilde, izin alınmaksızın' yapılması nedeniyle, Bankacılık Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince" bu kararın alındığı belirtildi. Bank Asya'nın 19 Kasım'da yayımladığı dokuz aylık faaliyet raporuna göre, 900 milyon lira sermayesi bulunan bankada Sürat Basım'ın yüzde 2.7, Forum İnşaat'ın yüzde 3.85 payı bulunuyor. KAP'ta yer alan bilgilere göre Kaynak Holding'in de bankada dolaylı yoldan yüzde 6.47 payı bulunuyor. Faaliyet raporunda Sürat Basım veya Forum İnşaat'ın elindeki payların ne kadarının A grubu hisse olduğu belirtilmiş değil.
BDDK, 3 Şubat'ta ortaklık yapısındaki belirsizlikler sebebiyle Bank Asya'nın imtiyazlı hisselerinin yüzde 63'ünün TMSF'ye devrine karar vermişti. Bu tarihten 13 gün sonra Kaynak Holding'in, merkezi Hollanda'da olan söz konusu şirkete devredildiği Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan edilmişti. Amsterdam'da kurulu INL Partners BV şirketi 54 milyon TL sermayeli Kaynak Holding'in yüzde 100'ünü almıştı. Dolayısıyla söz konusu şirket, Bank Asya'da "imtiyazlı hisse" sahibi olmuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...