Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Linkedin'den iş ilanı vererek kurbanlarını bekliyor

Linkedin'den iş ilanı vererek kurbanlarını bekliyor
Fotoğraf Başlığı Linkedin'den is ilani vererek kurbanlarini bekliyor

İnternette ekonominin dev şirketlerini kullanarak sahte iş ilanları hazırlayan dolandırıcılar, binlerce lirayı cebe indirdi

Kaydet
a- | +A
Güven Adalı İSTANBUL
Küresel ekonominin en büyük problemi haline gelen işsizliği fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar, şimdi de sosyal medya üzerinden beyaz ykalı kurban arayışına girdi. İnternet ortamı üzerinden iş ilanı verilmesine ve bu ilanlara iş arayanların başvurmasına imkan sağlayan Linkedin üzerinden akıl almaz yöntemler uygulayan dolandırıcılar, dev şirketleri bile kullanmaya başladı. Linkedin'de dünyaca ünlü enerji şirketi Total'in iş ilanını gören Ahmet Oktay, bu tuzağa düşmekten son anda kurtuldu. Total'in İngiltere'deki merkezine proje yöneticisi aradığını gören Oktay, başvurusunun ardından sözde şirket yöneticilerinden davet mektubu aldığını söyledi. Oktay, "3 ay sonraki bir tarihte gerçekleştirilecek iş görüşmesi için yol ve konaklama ücretlerinin kendileri tarafından karşılanacağını söyleyerek Londra'da bulunan merkezlerine davet ettiler. Gerekli vize işlemlerinin yapılabilmesi için de anlaşmalı oldukları bir tur şirketiyle irtibata geçmemi tavsiye ettiler" dedi. Tur şirketiyle yaptığı yazışmaların ardından gerekli evrakların kendisine e-posta ile iletildiğini ifade eden Oktay, "Her şeyi profesyonelce hazırlamışlar. Vize için gerekli tüm formları ilettiler. Evraklarla birlikte 1.750 dolar para yatırmam gerektiğini, bu paranın görüşmeye geleceğimin garantisi olduğunu ve görüşmenin ardından iade edileceğini iddia ettiler" diye konuştu.
ŞİRKETİN TÜRKİYE
OFİSİ İŞ İLANINI YALANLADI
Parayı belirtilen banka hesabına yatırmadan önce şirketin İstanbul'da bulunan Türkiye Genel Müdürlüğü'nü arayan Ahmet Oktay, böyle bir iş ilanının bulunmadığını ve dolandırıcıların bir oyunu olduğunu öğrendi. Şirketten yapılan açıklamada bu yolla pek çok insanın dolandırıldığını belirtilirken olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.