Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Asya borsaları karışık seyretti

Asya borsaları karışık seyretti
Başlık ResmiAsya borsalari karisik seyretti

Asya borsalarında, bölgede açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin ardından karışık bir seyir izlendi.

Kaydet
|
Çin'de mart ayında resmi imalat sektörü PMI 50,1 ile beklentilerin üzerinde gelirken, ülkede HSBC tarafından açıklanan imalat sektörü nihai PMI da 49,3'ten 49,6'ya revize edildi. Olumlu gelen verilerin ardından Çin'de Şanghay bileşik endeksi, şu dakikalarda yüzde 1,4'lük artışla 3.801,20 puanda seyrediyor. Japonya'da Markit ve JMMA iş birliğiyle açıklanan imalat sektörü PMI 50,3 seviyesinde belirlendi. Söz konusu rakam bir önceki ay 51,6 düzeyinde bulunuyordu. Verilerin ardından Nikkei endeksi 12 Mart 2015'ten bu yana en düşük seviyeye gerilerken, kapanışa doğru gelen alımlarla kayıplarının bir kısmını telafi etti ve günü yüzde 0,9'luk azalışla 19.034,84 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi de yüzde 0,1 değer kaybıyla şu dakikalarda 119,960 seviyelerinden işlem görüyor.
Güney Kore'de mart ayına ilişkin dış ticaret verilerine göre, ülkede ihracatta yüzde 4,2 ve ithalatta da yüzde 15,3 ile beklentilerin üzerinde düşüş gerçekleşti. Ülkenin dış ticaret fazlası ise 8,4 milyar dolarla 7 milyar dolarlık beklentileri aştı.
Ayrıca, Güney Kore'de mart ayı HSBC imalat sektörü PMI, 1,9 puan azalarak 49,2'ye geriledi. Dış ticaret fazlasının artmasına karşın, imalat sektöründeki zayıflamaya işaret eden veri sonrasında Kospi endeksi günü yüzde 0,6 gerilemeyle 2.028,45 puandan sonlandırdı.
Hindistan'da Sensex endeksi yatay seyirle 27.966,46 puanda bulunurken, dolar/rupi paritesi de yüzde 0,1 azalışla 62,330 seviyelerinden alıcı buluyor. Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,6 artışla 25.058,80 puanda dalgalanıyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.