350 bin küçükbaş hayvan yaylada

350 bin küçükbaş hayvan yaylada

Ekonomi Haberleri

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geçimlerini hayvancılıkla sağlayan göçerlerin baharla birlikte serin yaylalara yolculuğu devam ediyor.

Bölgede yıllarca yaşanan terör olayları sebebiyle bulundukları yaylalarda zor günler geçiren göçerler, çözüm süreci sayesinde huzura kavuştu. Siirt Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mehmet Ali Şengöz, "Hayvancılıkla uğraşan en az 3 bin kişi, 350 bine yakın küçükbaş hayvanla yayla yoluna çıktı. Şu an dikkat edilecek çok fazla bir tehlike görünmüyor. Rahatlıkla gidip geliyorlar" dedi. Mardin'den Siirt'teki yaylalara gitmek için yola çıkan göçer Halit Kesici de, "Bazen çatışmaların ortasında kalıyorduk, hayvanlarımız telef oluyordu. 'Operasyon var' diye günlerce mahsur kalıyorduk. Ama bugün çok şükür bir sıkıntı yok" ifadelerini kullandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...