Bir Antalya'da diğeri Gebze'de! İki dev yatırım

Bir Antalya'da diğeri Gebze'de! İki dev yatırım

Ekonomi Haberleri

Bilişim Vadisi ve Altın Portakal Yat Limanı için geri sayım

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı ve Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Antalya için dev bir proje açıkladı. Dünyada sadece Dubai'de bir benzeri bulunan yat limanının isminin 'Altın Portakal Yat Limanı' olması bekleniyor. EskiBakan Elvan'ın Antalya için dev projeleri açıkladığı lansmanda ilk kez görücüye çıkan yat limanının projesi, Antalya'nın simgesi olan portakal şeklinde tasarlandı. İsmi de Altın Portakal olarak belirlendi. Yer tespit çalışmaları başlayan projeye havadan bakıldığında portakal tasarımı görülebilecek. Limanın kara ile bağlantısı sadece yoldan ibaret olacak. Antalya Altın Portakal Yat Limanı için 1400'e yakın yat bağlama kapasitesi planlanıyor. Projenin, Dubai'deki benzeri ile en önemli farkı ise üzerinde yerleşim alanı olmaması. Liman sadece yat bağlama alanı olarak kullanılacak, üzerinde yapılaşma olmayacak. Altın Portakal Yat Limanı dışında Antalya için iki önemli projesi daha bulunan Lütfi Elvan, Lara ve Demre'de inşa edilecek kruvaziyer limanları için de startı verdi. Daha önce Yat limanının Antalya için olmazsa olmazların başında geldiğini söyleyen Lütfi Elvan, Manavgat'a başka bir yat limanı daha yapacaklarını, nbsp;ihtiyaca göre yeni limanların hızla projelendirileceğini ifade etmişti.
Bir Antalya'da diğeri Gebze'de! İki dev yatırım

Türkiye'nin ilk bilişim üssünün temelleri atılıyor nbsp;
Türkiye'nin geleceğine yön verecek Bilişim Vadisi'nin temeli 26 Mayıs'ta atılıyor. Gebze'de yaklaşık 3 milyon metrekare alan üzerine inşa edilecek Bilişim Vadisi'nden yıllık 50 milyar dolar ciro hedefleniyor. Bilişim Vadisi'nin Türkiye'nin en çılgın projelerinden biri olduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'nin en büyük Kuluçka Merkezi burada olacak. 5 bin Ar-Ge firmasının yer alacağını Bilişim Vadisi'nde 100 bin personel yaşayacak. Proje, 1,5 milyon metrekare kapalı alan ve bir milyon 250 bin metrekare ofis alanı olarak tasarlandı. Vadi'deki sosyal atmosfer de gelişmiş bir metropolden farksız olacak, tenis kortları, golf, basketbol, voleybol, futbol sahaları ile diğer sosyal yaşam tesisleri de bulunacak" diye konuştu. nbsp;Proje ile Türkiye'nin bilişim teknolojileri üretiminde bölgenin en önemli ülkelerinden biri olacağına işaret eden Işık, "Türkiye, 'Made in Turkey' ürünlerinin yanında 'Made from Turkey' sloganıyla kendi teknolojisine dayalı ürünleri dünya pazarına sunmaya aday" dedi.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...