İş Bankası, 12 ülkedeki 2 milyon çocuğa ulaşacak

İş Bankası, 12 ülkedeki 2 milyon çocuğa ulaşacak

Ekonomi Haberleri

Çocuklara küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladığı sosyal sorumluluk projesi ile 8'inci yıla giren İş Bankası, bu yıl hedef büyüttü.

nbsp;2007-2008 döneminde başlayan "Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyasının bu yılki uygulamasını anlatmak amacıyla basın toplantısı düzenleyen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, kampanyayı 8 yıldır sürdürmekten duyduğu memnuniyeti "Çok kıymetli bir hazine olan okuma alışkanlığının kazandırılması ve sevdirilmesine katkı yapmaktan İş Bankası çalışanları olarak mutluluk duyuyoruz" diye ifade etti. Türkiye'nin yanı sıra yurt dışı teşkilatları aracılığıyla Almanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, KKTC, Kosova ve Rusya olmak üzere 11 ülkede daha çocuklara kitap hediye edeceklerini söyleyen Bali, "Geçen yıllarda çocukları Türk edebiyatının 9 önemli yazarlarıyla buluşturduk. Bu yıl da Yaşar Kemal'den Necip Fazıl Kısakürek'e, Mehmet Akif Ersoy'dan Nazım Hikmet'e, Tevfik Fikret, Sait Faik Abasıyanık, Rıfat Ilgaz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Orhan Veli Kanık'a kadar Türk edebiyatının unutulmaz isimleriyle birlikte Murathan Mungan, Sunay Akın gibi 78 değerli ismin şiirleri de bu eserde yer alıyor" diye konuştu. Bu yıl çocuklara, "Depremden Korkmuyorum" isimli kitap da hediye edilecek. Türkiye ve 11 ülkenin çocuklarına dağıtılacak kitapların yanı sıra yatılı bölge orta okullarındaki öğrencileri, Sevgi Evleri ile mülteci kamplarında kalan çocukları da kitapla buluşturacaklarını söyleyen Bali, görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okullara gönderilmek üzere 'Barille' alfabesiyle kitap basmaya devam ettiklerini, böylece 2014 ders yılının s onunda 1 milyonu aşan çocuğa 2 milyonun üzerinde kitap armağan edeceklerini söyledi. Kitaplar, yılın son ders günü olan 12 Haziran'dan itibaren İş Bankası şubelerinden alınabilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...