Asya borsaları yükseldi

/ Kaynak: AA
Asya borsaları yükseldi

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsaları, dün Yunanistan'a ilişkin endişelerle gözlenen düşüşün ardından, bugün gelen tepki alımlarıyla yükseldi.

Çin'de Şanghay bileşik endeksi, hisse senedi piyasasında aşırı değerlenme olduğuna ilişkin endişelerle son zamanlarda düşüş trendine girmiş ve 12 Haziran'da bulunduğu 5.166 puandan, dün 4.053 puana kadar gerilemişti.
Çin Merkez Bankası ise söz konusu gelişme karşısında hafta sonu ekonomiyi desteklemeye yönelik faiz ve zorunlu karşılıklarda indirime gitmiş, ancak Yunanistan'ın referanduma gideceğini açıklamasıyla alınan önlemler pay piyasasındaki düşüşe engel olamamıştı.
Bugün de güne düşüşle başlayan Çin'de Şanghay bileşik endeksi, yaklaşık 2 haftalık gerilemenin ardından gelen tepki alımlarıyla bugün yüzde 5,5 artarak 4.277,22 puana çıktı.
Japonya'da bugün açıklanan verilere göre, mayıs ayında konut başlangıçları yıllık yüzde 5,8 artarak beklentiler doğrultusunda gerçekleşti. Aynı dönemde ülkede inşaat siparişleri ise yüzde 7,4 azaldı. Söz konusu veri bir önceki ay yüzde 12 gerilemişti.
Açıklanan veriler sonrasında Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 0,6 yükselerek günü 20.235,73 puandan kapattı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,3'lük değer kaybıyla 122,153 seviyelerinden işlem görüyor.
Güney Kore'de Kospi endeksi de günü yüzde 0,7 primle 2.074,20 puandan sonlandırdı.
Hindistan'da Sensex endeksi 27.652,96 puanla yatay kapanırken, Hong Kong'da Hang seng endeksi ise yüzde 1,3 kazançla 26.313,24 puandan günü tamamladı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...