Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan yolun sonuna geldi

Yunanistan yolun sonuna geldi

Ekonomi Haberleri

Yunanistan Başbakanı Çipras, halkın kemer sıkma tedbirlerine "evet" demesi halinde başbakanlıktan istifa edecek.

Yunanistan için yolun sonuna gelindi. Avro Bölgesi maliye bakanlarının, nbsp;ek süre talebini kabul etmemesi sebebiyle borcunu ödeyemez hale gelen Yunanistan hükümeti nbsp;son bir hamle ile referandum kozunu oynadı. Borcunu ödemeyeceği tehdidinde bulunan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, pazar günü yapılması kararlaştırılan halk oylamasından "evet" çıkması durumunda ise başbakanlıktan istifa edeceğini açıkladı. Sandıktan "hayır" çıkması da Yunanistan'ı çözümsüzlüğe iteceği için hükümetin iflası anlamına geliyor. nbsp;Çipras, sandıktan "evet" çıkması halinde, "hayır"ı savunan hükümetin buna saygı duyacağını belirterek "Halk oylamasında 'evet' çıkarsa Yunan halkının kararına saygı duyarız. Ancak, ben her mevsimin başbakanı değilim. Bu durumda ülkenin anayasasında belirtildiği şekilde gelişmeler başlatılacak" dedi. Halk oylamasının asıl amacının müzakerelere devam edilmesi olduğunu ve sandıktan "hayır" çıkmasının Yunanistan'ın elini güçlendireceğini savunan Çipras, "Yunanistan'ın iflas etmesinin bedeli çok ağır olacak. Kreditörler Yunanistan'ın avrodan çıkmasını istemiyor. Plan, Yunanistan'ı avrodan çıkarmak değil, farklı bir politika olabileceği umudunu ortadan kaldırmak. Yunan hükümeti krizden çıkabilecek bir şey elde etmiş olsaydı, farklı bir yol bulunduğu mesajı verilecekti. Bunu istemiyorlar. Bu ültimatoma sadece bir insan ya da bir hükümet değil, bir halk karar verir" diye konuştu.
Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ise Yunanistan'ın Avro Bölgesinden çıkarılması durumunda yargı yoluna gideceklerini ifade etti. Yunan hükümetinin her türlü yasal haktan yararlanacağına vurgu yapan Varufakis, gerekirse Avrupa Adalet Divanı'na başvuracaklarını söyledi. Varufakis, AB anlaşmalarının Avro'dan çıkışı düzenlemediğine dikkat çekerek, "Avro'dan çıkışı kabul etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
TOPLAM BORÇ 323 MİLYAR AVRO
Yunanistan'ın yüzde 60'ı Avro Bölgesi'ne, yüzde 15'i devlet tahvillerine, yüzde 10'u IMF'ye, yüzde 8'i Yunan bankaları ve yabancı bankalar başta olmak üzere diğer kreditörlere, yüzde 6'sı da Avrupa Merkez Bankası'na olmak üzere yaklaşık nbsp;
323 milyar avro borcu bulunuyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...