Devlet yetimine sahip çıkıyor

Devlet yetimine sahip çıkıyor

Ekonomi Haberleri

18 yaşını doldurdukları için yurtlardan ayrılmak zorunda kalan gençlere iş imkânı sağlanırken, bu alanda seminerler veriliyor

Hükümet, istihdam ettiği yetim çocuklarını işe yerleştirdikten sonra da yalnız bırakmıyor. 18 yaşını doldurdukları için yurtlardan ayrılmak zorunda kalan gençlere iş imkânı sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kamu görevlisi olan gençlere işe uyum sağlayabilmeleri, memur olmanın kazandırdığı hakları öğrenmeleri, göreve başlayacağı kurumun idari yapısı ve düzeni hakkında bilgi sahibi olması için 'Uyum Seminer Programı' düzenliyor. Bir gün sürecek program 3 ders saati olacak. Meslek elemanları, psikologlar, çocuk gelişimci ve sosyologlardan yararlanılacak programda kamu görevlisinin hakları ve sorumlulukları, iş ve sosyal güvenlik hukuku tanım ve kavramları, disiplin soruşturması ve disiplin cezaları, yargılama ve görevden uzaklaştırma, devlet malını koruma ve tasarruf tedbirleri gibi konular yer alacak.
Seminer programında etkili iletişim, beden dilinin kullanımı, insan ilişkileri ile öfke kontrolünün nasıl sağlanacağı ve stresle baş etme yolları anlatılacak. Gençlerin seminerle birlikte işe ve kendine olan güveni artarken, gideceği kuruma daha kolay uyum sağlayabilmeleri planlanıyor. Seminer programının hedefleri arasında; kredi kart kullanımı, para harcama ve kefil olma risklerini asgari düzeye indirme bulunuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...