KOBİ'ler bilişimci arıyor

KOBİ'ler bilişimci arıyor

Ekonomi Haberleri

KOBİ'lerde eş-dost aracılığıyla eleman arama tarihe karışırken, teknolojinin ağırlığı artıyor. Yazılım uzmanı yüzde 226'yla ilk sırada yer aldı

İnsan kaynakları sitesi Kariyer.net'in verilerine göre, KOBİ'lerin istihdam potansiyeli son altı ayda yükselen bir trend gösteriyor. 2015'in ilk altı ayı boyunca Kariyer.net'te iş ilanı yayınlayan KOBİ'lerin faaliyet gösterdikleri sektörler incelendiğinde en başta yapı, bilişim, hizmet ve üretim yer alıyor. Yüzde 155'lik artış ile turizm, yüzde 137'lik artış ile telekomünikasyon ve yüzde 130'lük artış ile gıda sektörleri ise son altı ayda gerçekleştirdikleri yükselişlerle dikkat çekiyor. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, ekonominin lokomotifi KOBİ'lerin istihdamda da önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Kariyer.net olarak KOBİ'lerin Türkiye ekonomisindeki değerinin farkındayız. KOBİ'ler büyüyor ve bu büyümeden aldıkları pay morallerini yükseltiyor. Bu moral ve büyüme onların daha profesyonelce davranmalarına yol açıyor" yorumunu yaptı. "KOBİ'lerin son altı ayda hızla artan bir şekilde iş güvenliği uzmanı ve yazılım geliştirme uzmanı arayışında olduğunu görüyoruz" diyen Azoz, bu pozisyonlarda son altı ayda gerçekleşen talep artışını sırasıyla yüzde 123 ve yüzde 226 olarak açıkladı. Bu, KOBİ'lerdeki dijital dönüşüm trendinin belirtisi olarak görülüyor. Uzmanlaşmayla KOBİ'lerde eş-dost aracılığıyla eleman aramanın da tarihe karıştığı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...