eBay ve PayPal yollarını ayırdı

eBay ve PayPal yollarını ayırdı

Ekonomi Haberleri

Online alışveriş platformu eBay 925 milyon Dolar karşılığında uluslararası ödeme sistemi Paypal ile yollarını ayırdığını açıkladı.

eBay, iştiraki şirketi PayPal'in borsada işlem görmesini sağlayarak, ayrı bir yapı altında faaliyet göstermesine karar verdi. Yatırım şirketi S amp;P Capital uzmanlarından Scott Kessler bu işlemin işe yarayacağını savunuyor:"eBay daha az karlı bir şirket olurken borsada işlem görmeye başlayan PayPal yatırımcılar tarafından daha cazip hale gelecek." Alıcıyla satıcıyı aynı platformda birleştiren eBay 2015'in ilk çeyreğinde hisse başına 0,77 Dolar kazanarak, gelirine 4,45 milyar Dolar eklemişti.


İki şirketin ayrılık kararı geçtiğimiz yıldan beri bekleniyordu. eBay bu süreçte çalışanlarından 2 bin 400'ünü işten çıkardı. PayPal ise bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 14 büyüme kaydederken aynı zamanda siber güvenlik şirketi CyActive, perakendecilere mobil ticaret uygulaması sunan Paydiant adında bir başka şirketi bünyesine kattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...