En çevreci operatör Turkcell

En çevreci operatör Turkcell

Ekonomi Haberleri

Turkcell'den GSM sektöründe bir ilk: "ISO 14064 Belgesi"

Turkcell, sosyal, ekonomik ve çevresel etki alanlardaki 'insan ve fayda' odaklı, uluslararası standartlara bağlı çalışmalarıyla çevre dostu şirket olduğunu kanıtladı. Turkcell, sera gazı standartlarıyla ilgili tüm sorumlulukları yerine getirerek Türkiye'de ISO 14064 - Kurumsal Sera Gazı Emisyonlarının Hesaplanması ve Raporlanması belgesi alan Türkiye'deki ilk GSM firması oldu. Turkcell iklim değişikliği konusundaki farkındalığı çok önceden benimsemiş bir şirket olarak, iklim değişikliğinin neden olduğu riskler ve oluşturduğu yeni fırsatlar konusunda çalışıp bu çalışmaları stratejik planlarının bir parçası haline getirdi. İlk kez 2013 yılında CDP Türkiye'yi (Carbon Disclosure Project - Karbon Saydamlık Projesi) yanıtlayan Turkcell, 2014 yılı için daha kapsamlı hazırladığı raporunu da kamuoyuyla paylaşmak üzere tamamladı.


Turkcell iklim değişikliğiyle mücadelede öncü


ISO 14064 belgesi için başvuran kurum ve kuruluşların uluslararası standartları yerine getirmesi bekleniyor. nbsp;Çevresel ve sosyal sorumluluk yaklaşımını benimseyen Turkcell bu çalışmayı, paydaşların beklentilerine cevap verebilme ve iklim değişikliği ile mücadele alanındaki çabaların parçası olmak hedefiyle gerçekleştirdi. Turkcell'in sera gazı salımlarını belirlemesi, izlemesi, raporlaması ve azaltımı konularında tutarlılık ve şeffaflık göstermesi, şirkette sera gazı yönetimi stratejileri geliştirmesi ve uygulaması, gelecek için planlar oluşturması gibi çalışmaları bağımsız denetçi kuruluşlar tarafından doğrulandı. Ve Turkcell, ISO 14064 belgesi almaya hak kazandı.


Baz istasyonlarında 3 bin 837 ton sera gazı azaltımı


Turkcell 2013 yılından bu yana yaptığı verimlilik çalışmalarıyla sağladığı elektrik tasarrufu ile Kapsam 2 salımlarında yaklaşık %5 azaltım elde etti. Salım azaltım projeleri arasında özellikle baz istasyonlarında kullanılan enerjinin yönetimi ile ilgili yapılan iyileştirmeler ve yenilikçi uygulamalar neticesinde elektrik tüketimi azaltılarak baz istasyonlarında verimlilik sağlandı. Günün farklı zaman dilimlerinde değişkenlik gösteren enerji ihtiyaçları bulunan baz istasyonlarına Turkcell güç koruyucu algoritmalar geliştirerek, enerji yönetim sistemi kurdu. Böylece baz istasyonlarında 3 bin 837 ton sera gazı salım azaltımı sağlandı.


1000 hanenin 1 yıllık tüketimi kadar azaltım


Turkcell 2014 yılında gerçekleştirmiş olduğu enerji verimliliği projeleri ile 7287 ton CO2e azaltım sağlamıştır. Bu değer yaklaşık 3.5 milyon kg değerinde kömür yanmasının önlenmesine veya yaklaşık 1000 hanenin 1 yıllık elektrik kullanımına eş değer bir azaltımdır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...