HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Elginkan'dan Kamboçya'da yatırım

Kaynak: AA
Elginkan'dan Kamboçya'da yatırım

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye'nin 500 milyon dolar ticaret hacmi hedeflediği Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh'te Türk firması Elginkan mağaza açtı.

Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh'te açtığı mağazada Türkiye'de ürettiği vitrifiye ve armatür ürünlerinin satışına başlayan Elginkan Topluluğu'nun Başkanı Gaye Akçen, "Büyük cirolara sahip, dünyadaki birçok ülkeye ihracat yapan bir topluluğuz. Şimdi portföyümüze Asya Pasifik'in de dahil olmasından çok mutluyuz" dedi.


Başkentin en önemli caddelerinden biri olan Monivong Bulvarı'nda açılan mağazada, grubun aralarında kategorisinde ödül alan birçok vitrifiye ve armatür ürünü yer alıyor.


Akçen, Elginkan Topluluğu'nun fayda üretmek adına okullar da yaptırdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Büyük cirolara sahip olan, dünyadaki birçok ülkeye ihracat yapan bir topluluğuz. Şimdi portföyümüze Asya Pasifik'in de dahil olmasından ve iş ortağımız olan Sok An Ailesi'ni ve Soma Grubu'nu tanımaktan çok mutluyuz. Kamboçya'da olmaktan da büyük bir gurur duyuyoruz. Birlikte showroomumuzu açarken sizlerin huzurunda Sok An Ailesi'yle geniş bir aile olduğumuzu belirtmek isterim. Hayırlara vesile olmasını dilerim. Showroomumuzun bol ve bereketli olmasını Yüce Rabbim'den niyaz ediyorum. İnşallah Soma Grubu sadece başkentte değil, diğer illerde de showroom açarak bizimle büyüyecektir."


Büyükelçi Tuğ: İki ülkenin ticaret hacminin 500 milyon dolara ulaştırılması kararı alındı
Türkiye'nin Phnom Penh Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ ise Elginkan Topluluğu'nun ürünlerini Kamboçya'da görmekten ve bu ülkede topluluğun mağaza açmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. nbsp;


Tuğ, Türkiye ile Kamboçya arasındaki ilişkilerin çok hızlı gelişmeye başladığını belirtti.


Karma Ekonomi Komisyonu (KEK) toplantısı dolayısıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın Kamboçya'ya geldiğini anımsatan Tuğ, şunları anlattı:
"Bu toplantıda 2020 sonunda iki ülkenin ticaret hacminin 500 milyon dolara ulaştırılması kararı alındı. Şu anki ticaret hacmimiz 125 milyon dolar civarında. Son yıllarda hızlı ve istikrarlı bir artış var. Sene sonunda 150 milyon doları aşmasını bekliyoruz. KEK toplantısından sonra Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu geldi. Çok faydalı görüşmeler yapıldı. İki ülke arasında diplomatik, hususi ve özel pasaport sahiplerinin vizeden muafiyetine ilişkin anlaşması imzalandı."


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...