Kurumlar da parasını bankada unutuyor!

Kurumlar  da parasını bankada unutuyor!

Ekonomi Haberleri

Yatırımı bu yıl içerisinde zaman aşımına uğrayacak olanlar arasında AK Parti, CHP Balıkesir İl Başkanlığı, İKSV, İTO gibi kurumlar da bulunuyor

ireyler ve kuruluşlar, bankalardaki mevduat hesaplarının yanı sıra yatırım hesaplarını da unutuyor. Bu yıl içerisinde yatırımı zaman aşımına uğrayacak olanlar arasında bireysel yatırımcıların yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, İstanbul Ticaret Odası (İTO) da bulunuyor. En son talep, işlem veya yazılı talimat tarihi üzerinden 10 yıl geçen hesaplar zaman aşımına uğruyor. Yatırım kuruluşları, tutarı 50 lira ve üzerinde olan hesap sahiplerini önce iadeli taahhütlü mektupla uyarıyor. Zaman aşımına uğrayacak olan emanet ve alacaklar, yatırım kuruluşunun internet sitesinde de ilan ediliyor. Hesap sahipleri ise "on yıllık zaman aşımı süresi"ni aşmaması kaydıyla unuttukları meblağı alabiliyor. Örneğin, en son işlem tarihi 2 Haziran 2005 olan bir hesap sahibi için 10 yıllık zamanaşımı süresi 2 Haziran 2015'te doluyor. Hesap sahibi 3 Haziran tarihinde yatırım kuruluşuna başvurması halinde, yatırımcıya herhangi bir ödeme yapılmıyor.
KİMLER YOK Kİ?
1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında zaman aşımına uğrayacak emanet ve alacaklara ilişkin toplu liste de oluşturuldu. Yatırımcı Tazmin Merkezi kaynaklarına göre; emanet ve alacağı bu yıl içinde zaman aşımına uğrayacak olanlar arasında bireylerin yanı sıra ilginç kurumlar da var. Bunlar arasında AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanlığı, Bandırma M Tipi Cezaevi Müdürlüğü, Sultans of The Dance Internatıonal AG İrtibat Bürosu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Demokratik Sol Parti Denizli İl Başkanlığı, Edremit Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı, İTO, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İş Sendikası, SSK Malatya Bölge Hastanesi, Küçükçekmece Kaymakamlığı, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği de yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...