Güleç: Mobilya sektörü girişimcilik başarısına büyük bir örnek

Güleç: Mobilya sektörü girişimcilik başarısına büyük bir örnek

Ekonomi Haberleri

MOSFED Başkan, Türkiye mobilya sektörünün son 10 yılda 11 basamak yükselerek dünya 12'ncisi olduğunu kaydetti

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, sektörde son 10 yılda Çin'den sonra en fazla büyüyen ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Türkiye mobilya sektörü girişimcilik başarısına büyük bir örnektir. Mobilya sektörünün yoğun olduğu yerlerde işsizlik sorunu yoktur. 500 bin kişiye istihdam sağlayan Türkiye mobilya sektörü, dünyadaki her ülkeye mobilya satma potansiyeli taşıyor. İddia ediyorum ki 2023 yılında Türkiye dünyadaki ilk 5 ihracatçı ülke arasında olacaktır" dedi. Yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Güleç, sektöre desteklerin artması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye'nin son 10 yılda dünya mobilya ihracat sıralamasında 11 basamak yükselerek 12'nci sıraya ulaştığını kaydeden Güleç, şöyle devam etti:
"Bu süreçte İspanya, Portekiz, Belçika, Hollanda, Endonezya, Avusturya, Danimarka ve İsveç'i bile geride bıraktık. Bugün, Irak, Suudi Arabistan, Türkmenistan, Almanya, Fransa, Birleşik Krallık ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere ihracatımız artarak devam ediyor. Mobilya sektörü 2014 yılında 177 ülkeye ihracat yaptı. 2014 sonunda ihracat 2.4 milyar dolar oldu. 2015 sonunda 2.7 milyar dolara gelebilir."
İran'a ambargonun kalkmasının sektöre getirilerini değerlendiren Güleç, "İran'a ihracatımız çok zayıf. Ambargonun ortadan kalkması ile birlikte Türk mobilyası İran'da fikir lideridir. Biz onların Milano'suyuz. Oradan çok iyi istifade edeceğiz. Dünya girmeden İran pazarına biz girelim diye arkadaşlarımızı yönlendiriyoruz" değerlendirmesini yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...