Bankaların kazancı sisli havada da arttı

Bankaların kazancı sisli havada da arttı

Ekonomi Haberleri

Yılın ilk yarısında bankacılık sektörünün net kârı, geçen senenin ilk 6 ayına göre yüzde 11 artarak 13.8 milyar liraya yaklaştı

Bu yılın ilk 6 ayında küresel piyasalarda yaşanan durgunluk, artan jeopolitik riskler ve seçim sürecine rağmen bankacılık sektörü büyümeye devam etti. Bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü haziran sonu itibarıyla 2 trilyon 223 milyar liraya ulaştı. Sektörün dönem net kârı da geçen yılın ilk 6 ayına göre yüzde 11 artarak 13 milyar 755 milyon lira oldu. Toplam kredi hacmi 1 trilyon 373 milyar liraya, toplam mevduatlar ise 1 trilyon 192 milyar liraya ulaştı. Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri 285 milyar liraya, taksitli ticari krediler yüzde 181 milyar liraya çıktı. Tüketici kredilerinin 126 milyar lirası konut, 5.7 milyar lirası taşıt, 153 milyar lirası da diğer kredilerden oluştu. Yıllık bazda bakıldığında, 24 Temmuz ile biten haftada bankalardaki TL cinsi mevduat yüzde 9.5, yabancı para mevduatı da yüzde 38.75 arttı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...