Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Facebook'tan bedava internet

Facebook'tan bedava internet

Ekonomi Haberleri

Dünya üzerinde internet erişimi olmayan bölgelere hizmet götürmek için çalışma başlatan Facebook, bunu insansız hava araçlarıyla (drone) sağlayacak.

nbsp;Sosyal medya devi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in 'Internet.org' isimli projesinin parçası olan ilk tam ölçekli insansız uçağın yapımının tamamlandığını, yakın zamanda test uçuşlarına başlanacağını duyurdu. Yunan mitolojisinden ilham alınarak Aquila adı verilen ve maksimum 20 bin metre yükseklikte uçacak olan 'drone'ların önümüzdeki yıllarda kullanıma girmesi bekleniyor. Enerjisini güneşten alan ve bu sayede kesintisiz uçabilen insansız araçların kanat genişliği Boeing 737'den biraz daha büyük, ağırlığı ise bir otomobilden daha hafif. nbsp;Facebook'un uçan internetiyle yaklaşık 6 milyar kişiye hizmet sunulması hedefleniyor. Yaklaşık 1.5 milyar üyesi bulunan Facebook'un bu hizmetinin, kullanıcı kitlesini büyük oranda artırması, bunun da gelirlerini büyütmesi bekleniyor. Dünya üzerinde internete erişimi olmayan yaklaşık 4 milyar insan bulunduğu tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...