Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HSBC, Brezilya birimini sattı!

/ Kaynak: AA
HSBC, Brezilya birimini sattı!

Ekonomi Haberleri  / AA

HSBC, Brezilya birimini Bradesco`ya 5,2 milyar dolara sattığını açıkladı.

İngiltere'nin en büyük bankası HSBC yeniden yapılanması çerçevesinde Brezilya'daki bankacılık kolunun Banco Bradesco'ya 5,2 milyar dolar karşılığında satışı konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.


Bankanın Londra'daki genel merkezinden yapılan açıklamada HSBC Üst Yöneticisi Stuart Gulliver, "31 Temmuz'da Brezilya'daki bankamızın Banco Bradesco'ya 5,2 milyar dolara satılması konusunda anlaştık" ifadesi kullanılırken satışın bankanın hissedarları için "mükemmel bir değer" getirisi olduğu vurgulandı.


HSBC'nin bu yılın ilk yarısında vergilendirme öncesi karının yaklaşık yüzde 10 artışla 13,6 milyar dolara yükseldiği açıklandı. Bankanın geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki karı 12,3 milyar dolardı.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan HSBC Grup Başkanı Douglas Flint regülasyon konusundaki yükümlülüklerin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu belirterek "Mevcut bankacılık ortamı oldukça zorlu. Dünyanın bir çok bölgesinde ekonomik belirsizlikler söz konusu" dedi.


HSBC bu yılın ilk yarısı itibariyle geçmişteki hatalı uygulamalarına ilişkin başlatılan incelemeler sonucunda yaklaşık 1,5 milyar dolar para cezası ödemek zorunda kalmıştı.


HSBC haziran ayında yaptığı açıklamada Türkiye ve Brezilya'daki faaliyetlerini satarak varlıklarını yaklaşık 290 milyar dolar azaltmayı hedeflediğini açıklamıştı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...