Moody's, İngiliz bankalarının görünümünü durağana çevirdi

/ Kaynak: AA
Moody's, İngiliz bankalarının görünümünü durağana çevirdi

Ekonomi Haberleri  / AA

Moody's, İngiltere'nin bankacılık sisteminin kredi notu görünümünü negatiften durağana çevirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, İngiltere'deki bankaların gelecek 12-18 aylık dönemde bulundukları olumlu faaliyet ortamının katkısıyla güçlü finansal temellere sahip olacağı beklentisinin oluştuğu belirtilerek, ülkenin bankacılık sistemi kredi not görünümünün "negatiften" "durağana" revize edildiği kaydedildi.


İngiltere'deki sağlıklı ekonomik büyümenin bankaların faaliyet ortamlarına olumlu etki edeceğini belirten Moody's, 26 Mayıs'ta yayımladıkları raporda, İngiltere ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7, 2016'da ise yüzde 2,4 büyümesini beklediklerini anımsattı.
Moody's, İngiltere'deki bankaların büyük çoğunluğunun 2015 yılı bilançolarında iyileşme görülmesinin ve sermaye seviyelerinin güçlenmesinin öngörüldüğünü ifade etti.


Kredi derecelendirme kuruluşu, "İngiltere Merkez Bankası'nın kademeli ve ılımlı faiz artışı beklentisine rağmen İngiliz bankalarının varlık kalitesi göstergeleri de güçlü pozisyonunu sürdürecek. Faiz artışının 2016 yılının ilk yarısında başlanmasını beklenmektedir" değerlendirmelerinde bulundu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...