Mutfağın ateşini düşürün

Mutfağın ateşini düşürün

Ekonomi Haberleri

Davutoğlu, dün yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında gıda fiyatlarındaki artışa karşı gerekli tedbirlerin alınması talimatını verdi

İsmail Sonsuz ANKARA
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde toplandı. Basına kapalı gerçekleştirilen ve 4 saat süren toplantıda Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Enflasyon Raporu ile ilgili sunum yaparak, gıda fiyatlarındaki artışın enflasyon üzerindeki etkisini ayrıntılı olarak değerlendirdi. Başbakan Davutoğlu, vatandaşların aile bütçesinde önemli ağırlığı olan gıda harcamalarını hafifletmek amacıyla, genel enflasyon oranının üzerinde artış gösteren tüm gıda fiyatlarının yakından takibi ve bu konuda gerekli tedbirlerin gecikmeksizin alınması talimatını verdi. Toplantıda son zamanlarda artan et fiyatları da masaya yatırılırken, et fiyatlarının makul seviyeye çekilebilmesi amacıyla kısa ve orta vadede alınacak tedbirler değerlendirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...