Yarından itibaren fiyatlar iniyor

Yarından itibaren fiyatlar iniyor

Ekonomi Haberleri

Piyasa fiyatlarına oranla yüzde 23 daha ucuz satış yapan Et ve Süt Kurumu; kıyma, kuşbaşı ve pirzola gibi ürünlerde yüzde 5 indirime gideceğini açıkladı.

Et ve Süt Kurumu (ESK) et ithalatının ardından şimdi de indirim için düğmeye bastı. Kurum, mağazalarında satılan ürünlerde ortalama yüzde 5 indirime gideceğini açıkladı. İndirimli fiyatlar 10 Ağustos pazartesi gününden itibaren geçerli olacak ve kurum web sayfasından yayınlanacak. Piyasa fiyatlarına oranla yüzde 23 daha ucuz satış yapan ESK mağazalarında yeni indirimli fiyatlarla birlikte, kıyma, kuşbaşı gibi parça dana etleri yüzde 27 daha ucuza tüketiciye ulaştırılacak. Kırmızı et fiyatlarını düzenlemeye yönelik tedbirler almaya devam edeceklerini belirten ESK Genel Müdürü Kasım Piral, "Piyasa fiyatlarının gevşemesi için adım adım müdahale edeceğiz. Kurumumuz dana parça paket et fiyatları ile piyasa fiyatları arasında, indirim yapılmadan önce yüzde 23 oranında bir fiyat farkı zaten söz konusu idi. Pazartesiden itibaren tüm ESK mağazalarında başlayacak indirimle birlikte mağazalarımızda yaklaşık yüzde 27 daha ucuz et satıyor olacağız" dedi. nbsp;


ESK'DA ET FİYATLARI nbsp;

DANA KIYMA 26,90 TL
DANA KUŞBAŞI 30,40 TL
DANA PİRZOLA 40,90 TL
DANA BONFİLE 56,90 TL
KUZU PİRZOLA 44,00 TL
KUZU GERDAN 20,50 TL
KUZU GÜVEÇ 21,90 TL
GÖVDE KOYUN 17,95 TL
KOYUN BUT 19,75 TL
KOYUN KOL 18,50 TL
KOYUN GERDAN 16,00 TL
KOYUN PİRZOLA 24,90 TL
*İndirim öncesi fiyatlar


İthalat spekülatörü değil üreticiyi cezalandırıyor
Şahin Sucukları CEO'su Salih Fazlıoğlu, Türkiye'de "et fiyatı"ndan çok, "et politikası" sorunu olduğuna dikkat çekerek, spekülatörleri hedef aldığı söylenen et ithalatının gerçekte üreticiyi vurduğunu, bu gibi palyatif çözümlerden vazgeçilip "ithalat yerine üretim"in desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Yükselerek küresel fiyatların çok üzerine çıkan et fiyatlarının çok yönlü "tahrip gücü" olduğunun altını çizen Fazlıoğlu, "Bugün et ithalatını değil, et ihracatını konuşmamız gerekiyordu; oysa, et fiyatına odaklanan politikalarımız maalesef bizi ihracatı gündeme almamızı dahi engeller duruma getirdi. Et ithalatıyla, spekülatörlerin cezalandırıldığı söyleniyor ama sonuçta üretici çiftçimiz zarar görüyor. Bizim, orta ve uzun vadede üreticiyi ve sektörü ithalata değil, üretim ve ihracata yönlendirmemiz gerekiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...