Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akdamar boş kaldı

Akdamar boş kaldı

Ekonomi Haberleri

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son günlerde yaşanan terör olayları, kentlerdeki turizm hareketliliğini sekteye uğrattı.

Otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 90'lara kadar yükseldiği Van'da, yaşanan terör saldırıları ve yol kesme olayları sebebiyle ekim ayına kadar olan rezervasyonların tümü iptal edildi. Van Turizm Derneği Başkanı Abdullah Tunçdemir, terör saldırılarının turizmcilerin planlarının alt üst ettiğine değinirken, Van'da faaliyet gösteren Elite World Oteli Genel Müdürü Gürkan Akbay otel rezervasyon ve organizasyonlarında büyük bir düşüş yaşandığını dile getirdi. Otellerin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle her yıl eylül ayının ikinci pazarı Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'ndaki Ermeni kilisesinde yapılan ayinin için yurt dışından gelmeyi planlayan gruplar da rezervasyonlarını bir bir iptal ettiriyor. İptale gereççe olarak ise güvenlik problemini gösteriyorlar. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...