BDDK Başkanı'ndan Bank Asya açıklaması

BDDK Başkanı'ndan Bank Asya açıklaması

Ekonomi Haberleri

BDDK Başkanı Akben, Bank Asya sürecine yönelik "Yasal olarak ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, AA Finans Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. nbsp;Akben, bankacılık sektörü alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu, yabancı ilgisinin sürdüğünü söyledi.

BDDK Başkanı Akben, "Fed'in faiz kararının ne olacağı konusunda belirginlik yok. Eylül ayında Fed'in faiz artırım beklentisi yüzde 100 değil, yine bu tarih esnetilebilir" diye konuştu.

Dolar dün 2,90'ı aşarak tüm zamanların en yüksek düzeyine çıkmıştı.

BDDK Başkanı dolardaki zirveyi ise şu sözlerle değerlendirdi:

''Kısa zamanda hükümet kurulur, belirsizlikler ortadan kalkarsa, kurlardaki yükselme veya birtakım belirsizliklerin de daha makul seviyelere geleceğine inanıyorum. Kurlar arttığında, bir takım beklentilerde zayıflamalar olduğunda bazı gelişmeler elbette olacaktır ama bunların şu anda bankalarımızı olumsuz etkileyecek durumu yok. Şu andaki gidişatımız da bu bağlamda iyi seviyelerde. Gelişmelere göre tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Kırılganlık, volatilite anında ne yapmamız gerekiyorsa ekonomi birimlerimizle değerlendireceğiz. Hatta bugün Merkez Bankasıyla yine bir toplantımız olacak. Basel kriterleri çerçevesinde uyumsuz olduğumuz alanlarla ilgili onların da ilgi alanına giren konularda ne yapılabiliri ele alacağız.''

Bank Asya AÇIKLAMASI

BDDK Başkanı Akben, Bank Asya süreciyle ilgili de konuştu ve şöyle dedi:


"Kimsenin spekülasyonlara prim vermemesini diliyorum, biz hukuken, yasal olarak ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmaya çalışıyoruz. Bu gibi konularda TMSF yönetiminin, bizim açıklamalarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunlar hukuki çerçevede, kanunlar çerçevesinde sürdürülen işlemler. Kim olsa, hangi banka olsa, bu şartlarda aynı uygulama yapılacaktır. Biz 'belgeler tamamlanmadı' diyoruz. Evet tamamlanmadı, hala tamamlanmadı. Biz bir oran demedik. Belgelerin tamamlanmadığını söylüyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...