PKK, Kürtleri karanlığa gömüyor

PKK, Kürtleri karanlığa gömüyor

Ekonomi Haberleri

Taner Yıldız, "Büyük resim PKK terörünün oradaki vatandaşların aldığı hizmete mani olduğunu gösteriyor" dedi

Buket GÜVEN ANKARA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, PKK terör örgütünün enerji hatlarına yaptığı saldırılara ilişkin olarak, "Siz direği yıkacaksınız, trafoyu patlatacaksınız, yolu kesip, hendek kazıp oradaki dağıtım şirketlerini yakacaksınız, sonra da hizmet aksamasın diyeceksiniz. Bu mümkün değil. Büyük resim PKK terörünün oradaki vatandaşların aldığı hizmete mani olduğunu gösteriyor" dedi. Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleri ile bir araya gelen Bakan Yıldız bölgede yaşananların orada yaşayan Kürtlerin aldığı hizmeti ciddi manada aksattığını dile getirdi. Son 7 yılda 22 defa boru hatlarının PKK tarafından bombalandığını, bölgede enerji altyapısına yapılan saldırıların maliyetinin 30 milyon lirayı bulduğunu anlatan Yıldız, şunları söyledi: "8 dağıtım merkezi tahrip edilmiş, 900'ü aşkın direk yalnızca Dicle bölgesinde yıkılmış, 28 trafo merkezi yakılmış, Van Gölünde 3 dağıtım merkezi, 500'ü aşkın direk yıkılmış, 4 iş makinası yakılmış, Güroymak'ta işletme binasına saldırılmış, Şemdinli'de 30'u aşkın köy 3 gün elektriksiz bırakılmış. Askeri birliklerimizin elektriği kesilmeye çalışılmış. Bingöl, Tunceli'de 200'den fazla direk yıkılmış ve bütün bunların anında tamir edilmesi bizden istenmiş. Siz yıktığınız direğin yanı başına bubi tuzağı koyar, oralara mayın döşeyip giderseniz bunun anlamının başka olduğunu bilmemiz lazım." nbsp;
"Büyük resim PKK terörünün oradaki vatandaşların aldığı hizmete mani olduğunu gösteriyor" diyen Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz yolu kesip, hendek kazıp, oradaki dağıtım şirketlerini yakacaksınız, ondan sonra 'hizmet aksamasın' diyeceksiniz. Bu mümkün değil. Ben bunu aktardığımda 'bizi elektrikle mi tehdit ediyorsunuz' dediler. Büyük resim kimin tehdit ettiğini açıkça gösteriyor. Varto'da, Lice'de ilçenin tamamı elektriksiz kaldı. Bunun müsebbibi biz değiliz" dedi. nbsp;
Amacım şehit olmak nbsp;
"Bu ülke için şehit olmaya hazırız" sözleri sonrasında oğlunun bedelli askerlik yaptığı iddia edilen Bakan Yıldız, "Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır bunu açıkça söylüyorum. Dinim, milletim, vatanım için. Ben bir şehit cenazesinde hissettiklerimi söyledim. Kalbimden geçeni söyledim. Bu durup dururken söylenirse çok anlamlı bir şey değil. Oğlumun bedelli askerlik yapması konusu tamamen bir iftira. Yapsa onu söylerim. Oğlumun biri lisede okuyor. Diğeri de üniversiteyi bitirdi askerliği henüz gelmiş değil. Henüz askerliklerini yapmadılar" karşılığını verdi.
3 dönem kuralı
Bakan Yıldız, AK Parti'nin 3 dönem kuralının kaldırılmasına ilişkin olarak, şöyle konuştu: "3 dönem kuralıyla ilgili başından beri söylediğim bir konu var. Türkiye'nin ihtiyaçları böyle bir konunun önünü açmaya dönükse, zaten bütün arkadaşlar buna hazırlar. Ama bu 3 dönemi yaşayan arkadaşların problemi değil. Şahsen benim kendimle alakalı böyle bir problem hiç hissetmiyorum. İhtiyaç olduğu yerde, ister bakan, ister milletvekili, isterse hiçbiri değil; hizmetlerin bunlarla sınırlı olmadığını daha önce de söylemiştim. Yani hizmet edenler yalnızca bakanlar, milletvekilleri değil, birçok görevde, birçok arkadaşımız ülkenin büyümesine ilerlemesine katkıda koymak üzere görev aldılar. O yüzden bununla alakalı yapılacak bir değişiklik, gerek AK Parti'nin siyasi iradesine, gerek Türkiye'nin yönetimine gerekse insan kaynakları kurumsal hafızasına katkı koyabiliyorsa, işte bunun faydası var demektir. "

Doğalgaza zam yapmayacağız nbsp;
Bakan Yıldız, dolardaki kur farkı nedeniyle ocak ayından bu yana doğalgazda maliyet artışının 11 milyar lira olduğunu ifade ederken, "Her türlü döviz artışını vatandaşa yansıtmamız gerekiyor. Şu anda yansıtmayı düşünmüyoruz. Lira bazında maliyetlerin artması yerli kaynaklara yönelmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. Çevreci derneklerden ricada bulunan Yıldız, "Yerli kaynakların kullanılmasıyla döviz paritesindeki artış sübvanse edilebiliyor" dedi. Bakan Yıldız elektriğe ek vergi getirilerek gizli zam yapılacağı yönündeki haberleri de yalanladı.
HDP'ye oy veren polisin elinde arkadaşının kanı var
Bakan Yıldız, bazı polislerin siyasi tercih olarak değil de AK Parti karşıtlığı sebebiyle HDP'ye oy verdiği iddialarına ilişkin, "HDP'ye sırf paralel gerekçesiyle oy vermişse elinde beraber çalıştığı arkadaşının, askerin kanı vardır. Eğer lojmandan yüzde 62 HDP'ye oy çıkmışsa bu demokrasi değildir. Terörün olmaması için devlet her türlü müzakereyi yapar. Bu müzakereyi suç unsuru gibi göstermek yanlıştır. Ben bunu demokratik bir tercih olarak görmüyorum" diye konuştu. nbsp;
DAEŞ'ten nbsp;
petrol alındığını iddia eden nbsp;
belgeyi getirsin


nbsp;
Enerji Bakanı Yıldız uluslararası kamuoyunda da sık sık yer alan Türkiye'nin DAEŞ'ten petrol aldığı iddialarına resti çekti. Yıldız, "Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyorsa kim ne biliyorsa onu söylesin. Varsa buna dair bir belge getirilsin. Türkiye sonuna kadar gider ama getirilmedi. DAEŞ'in terör örgütü olduğunu düşünen Türkiye nasıl olur da ondan petrol alır" dedi.

Tahkim kararı nbsp;çıkarsa İran'dan ciddi bir nbsp;alacağımız olur
İran'dan alınan petrolle ilgili Türkiye'nin gittiği tahkimden henüz bir kararın çıkmadığını belirten Bakan Yıldız, "Temmuz sonuna kadar açıklanması bekleniyordu. Belki bir iki aylık gecikme olabilir ama biz tahkim heyetinin objektif yapısına güveniyoruz ve oradan ciddi bir alacağımız olduğuna inanıyoruz. Tahkim geriye dönük çalışacak. Yani ne zamandan bu yana pahalı aldığımızı söylüyorsak, o zamandan bu yana alacağımız var" diye konuştu.

















UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...