Borsa ikinci seansa yatay başladı

/ Kaynak: AA
Borsa ikinci seansa yatay başladı

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, ikinci seansa, ilk seans kapanışına göre yüzde 0,03 yükselişle 73.908,51 puandan başladı.

BIST 100 endeksi ilk seans kapanışına göre 19,76 puan yükseldi. Endeks, dünkü kapanış seviyesine göre ise 773,33 puan ve yüzde 1,04 geriledi.


Analistler, Çin'de açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) son 6,5 yılın en düşük seviyesine gerilemesi sonrasında küresel ekonomik büyümeye ilişkin tedirginliklerin arttığını, bu durumun pay piyasalarında satış baskısı oluşturduğunu ifade ediyor.


Teknik olarak 73.800'ün aşağı yönlü kırılması durumunda 72.900 puan seviyesinin destek, olası yükselişlerde ise 75.300 puanın direnç konumunda bulunduğunu aktaran analistler, ikinci seansta ABD'de imalat sanayi PMI ile Avro Bölgesi'nde Tüketici Güven Endeksi verilerinin takip edileceğini dile getiriyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...