Kazanan Türkiye oldu!

Kazanan Türkiye oldu!

Ekonomi Haberleri

İnternet hızını katlayacak 4.5G ihalesi yapıldı. GSM'cilerin yarışı hem devlete hem vatandaşa kazandırdı .

Türkiye'nin merakla beklediği dev ihale yapıldı. İnternet hızını katlayacak 4.5G ihalesinde, Avea, Turkcell ve Vodafone kıyasıya yarıştı. 5 frekans bandında 18 paket için verilen en yüksek tekliflerin toplam tutarı, KDV hariç 3 milyar 356 milyon 112 bin 643 euroyu buldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan ihalede KDV ile birlikte devletin kasasına 3 milyar 960 milyon euro (13.2 milyar lira) girecek. Turkcell 8 pakette, Avea ve Vodafone ise 5'er pakette en yüksek teklifi verdi. Turkcell'in tekliflerinin toplamı 1 milyar 623 milyon 460 bin 82 euro, Avea'nın 954 milyon 678 bin 101 euro ve Vodafone'un 777 milyon 974 bin 460 euro oldu. İhaledeki en önemli lisanslar 800 MHz frekansındaki A1, A2, A3 paketleri oldu. Vodafone A1, Avea A2 ve Turkcell de A3 paketinin en yüksek tekliflerini sundu. Tek pakete en yüksek teklifi 390 milyon euro ile Vodafone A1 için verdi. Teklifler, KDV hariç peşin ödeme fiyatı üzerinden yapıldı. 


GELİR HEDEFİ AŞILDI
İşletmecilerine tahsisli mevcut frekans miktarı 4.5G ihalesi ile 183 MHz'den 573 MHz'ye çıkacak. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, "2.3 milyar euro artı KDV asgari bedelle çıkılan ihalede, yaklaşık 3 milyar 356 milyon euro artı KDV ile toplamda 3 milyar 960 milyon euroluk değere ulaştık" dedi. Bugünkü kur rakamıyla bunun yaklaşık 13.2 milyar lirayı aşkın bir değeri ifade ettiğine dikkati çeken Sayan, hedeflenen asgari bedelin 1.5 katı civarında gelir elde edildiğini kaydetti. İhaleyi yöneten BTK Başkan Yardımcısı Deniz Yanık da "İhale BTK tarafından onaylanmasını müteakip kesinleşecek" diye konuştu. 4.5G, 1 Nisan'dan itibaren aktif kullanıma sunulacak. Tüm operatörler aynı anda başlatacak.


Kazanan Türkiye oldu!



OYUNU BİZ KURACAĞIZ
AVEA'yı bünyesinde bulunduran Türk Telekom Grubu'nun CEO'su Rami Aslan, yeni frekans dağılımı ile mobil sektörde oyunun asıl şimdi başlayacağının altını çizdi. Aslan, "Grup olarak fiber altyapımız ve tecrübemizle mobildeki bu yeni oyunun kurucusu olacağız" dedi.


EN YÜKSEK HIZI SUNACAĞIZ
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu: En yüksek 4.5G hızı olacak 375 Mbps'i sağlayan tek mobil operatör olacağız. Aldığımız 172.4 MHz frekans ile en fazla frekans kaynağını kullanma hakkını elde etmiş olduk. Her yeri kablosuz fiber ağlarla donatacağız.


EN DEĞERLİSİNE SAHİP OLDUK
Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt: En yüksek teklif olan 390 milyon euro ile bantta en etkin ve değerli A1 blokunun sahibi olduk. Dünyada 5 kıta ve 12 ülkede 4.5G hizmeti veren bir operatör olarak Türkiye'de de 4.5G hizmetini ilk günden vermeyi hedefliyoruz.

Kazanan Türkiye oldu!


Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...