Dolar 3 TL'yi aştı! Rekora ramak kaldı

/ Kaynak: İHA
Dolar 3 TL'yi aştı! Rekora ramak kaldı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Dolar, TL karşısında ABD verisinin ardından 3 liranın üzerine çıktı.

Güne 2,9870 seviyesinden başlayan dolar, TL karşısında ABD istihdam verisinin ardından 3 lirayı aştı. Açıklanan veri öncesinde 2,9770 seviyesinde olan dolar/TL paritesi veri sonrasında 3,0005'e kadar yükselerek tarihi rekor seviyesine çok yaklaştı. Dolar, TL karşısında şu sıralarda 2,99 seviyesinden işlem görüyor. 

Dolarda tarihi rekor 3,0020 ile 20 Ağustos tarihinde kırılmıştı. 

Dolar 3 TL'yi aştı! Rekora ramak kaldı

ABD'DE TARIM DIŞI İSTİHDAM BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI
ABD'de tarım dışı istihdam ağustos ayında 173 binle beklentinin altında kalırken, işsizlik oranı yüzde 5,1'e geriledi.

Dolar 3 TL'yi aştı! Rekora ramak kaldı


ABD'de tarım dışı istihdam ağustos ayında 173 binle beklentinin altında kaldı
ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre, tarım dışı sektörler ağustos ayında 173 bin kişiye daha iş imkanı sağladı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yakından takip ettiği veriye ilişkin piyasa beklentisi ise 217 bin olarak belirlenmişti. Beklentilerin altında kalan tarım dışı istihdam verisinde, sağlık, sosyal yardım ve finansal faaliyetler önemli rol oynarken, imalat ve maden sektöründe istihdam kaybı yaşandı.Bu arada, temmuz ayı tarım dışı istihdam verisi 215 bin kişiden 245 bine, haziran ayı verisi ise 231 binden 245 bine revize edildi. Böylece haziran ve temmuz aylarındaki toplam istihdam 44 bin kişi daha arttı.


Dolar 3 TL'yi aştı! Rekora ramak kaldı

İşsizlik oranı ise yüzde 5,1'e geriledi
İşsiz kişi sayısı ağustos ayında 8 milyon azalırken, işsizlik oranı da yüzde 5,1'e geriledi. İş gücüne katılım oranı da önceki aya göre değişmeyerek yüzde 62,6 seviyesinde kaldı. Fed'in önem verdiği veriler arasında olan ortalama saatlik ücretler yüzde 0,3 artarak beklentileri aşarken, haftalık ortalama çalışma saati 34,6 ile bir önceki aya kıyasla değişim göstermedi. Ekonomistler, tarım dışı istihdamın eşik olarak kabul edilen 200 binin ve beklentilerin altında kalmasına karşın, işsizlik oranındaki düşüşe ve ortalama saatlik ücretlerdeki yükselişe işaret ediyor. Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öte yandan dolar, istihdam verilerinin ardından değer kazandı. Avro/dolar paritesi 1,11'den 1,10 sınırına gerilerken, dolar/TL ise 2,97 seviyelerinden yükselişe geçerek 3'ü aştı.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...