Apple'dan iPhone'a 3 boyutlu dokunuş!

Apple'dan iPhone'a 3 boyutlu dokunuş!

Ekonomi Haberleri

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus diğer modellerden farklı olarak 3D Touch (3 boyutlu dokunuş) teknolojisi ile geliyor.

Ekonomi servisi

Apple, artık gelenekselleşen Eylül ayı etkinliği ile yeni iPhone modellerini duyurdu. Apple'ın CEO'su Tim Cook'un sahnede bizzat tanıttığı modeller arasında iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Pro ve yenilenen Apple TV bulunuyor. Eylül ayında Türkiye'de de satışa sunulması beklenen iPhone 6S ve iPhone 6S Plus diğer modellerden farklı olarak 3D Touch (3 boyutlu dokunuş) teknolojisi ile geliyor. Force Touch olarak da adlandırılan bu teknoloji ile siz ekrana uyguladığınız baskı düzeyinde içeriklere ulaşabiliyorsunuz. Örneğin arkadaşınız size mesaj içerisinde bir link gönderdi. Bu linki açmak yerine önizlemesini görmek istiyorsanız ekrana daha fazla baskı uyguluyor, yani sert dokunuyorsunuz. Ayrıca 3D Touch teknolojisi sayesinde uygulama simgelerine kısayol atayabiliyorsunuz.  A9X işlemci ile gelen iPhone 6S, yüzde 90 daha hızlı. Ön kamerasına flaş özelliği de eklenen  iPhone 6S ile 4K video çekimi yapılabiliyor. Ön yüzünde 5 MP FaceTime HD kamera bulunan iPhone 6S'in ara kamerası ise 12 MP. Her iki iPhone'da 12 Eylül tarihinde ön siparişe açılıyor ve 16 Eylül itibariyle de sahiplerine teslim ediliyor. 25 Eylül'den itibaren iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, 130'dan fazla ülkede 400'den fazla operatör ile satışa sunulacak.

Apple'dan iPhone'a 3 boyutlu dokunuş!
Apple TV'de Siri sürprizi

Apple TV, üzerinde Siri butonu bulunan dokunmatik kumandası ve Apple TV için geliştirdiği yeni işletim sistemi tvOS ile dikkatleri üzerine çekiyor. Siri ile örneğin filmde 15 saniye kadar önce kaçırdığınız bir konuşma için "Az önce ne söyledi" dediğinizde kumanda bunu algılayarak filmi 15 saniye sizin için geri sarıyor.

Dev ekranlı iPAD PRO 

Uzun zamandır konuşulan iPad Pro da ilk defa etkinlikte tanıtıldı. 12.9 inç'lik dev bir ekrana sahip olan iPad Pro Apple'ın bugüne dek çıkardığı en büyük tableti. iPad Pro, Apple'ın A9X işlemcisinden güç alıyor. 6.9 mm inceliğinde olan iPad Pro'nun batarya ömrü ise 10 saat. Üzerinde 4'lü hoparlör yer alan cihazda fiziksel klavye bulunacak. Apple Pencil ise şirketin bir diğer sürprizi. iPad Pro'yu kullanırken artık kalemden de faydalanacağız. Ayrıca Microsoft'un Office uygulamaları iPad Pro'da çalışacak.
iPAD PRO'NUN FİYATLARI
- 32 GB iPad Pro (WiFi): 799 dolar
- 128 GB iPad Pro (WiFi): 949 dolar
- 128 GB iPad Pro (WiFi+LTE): 1079 dolar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...