Dubai'de toplu satış!

Dubai'de toplu satış!

Ekonomi Haberleri

Cityscape'te geçen yıla göre iki katı firmayla temsil edilen Türkiye, Körfez yatırımcısının toplu konut alımlarıyla fuardan memnun ayrıldı

Önder ÇELİK
Gayrimenkul sektörünü üç gün boyunca bir araya getiren ve dünya genelinden 300'den fazla firmanın projelerini tanıttığı Dubai Cityscape Global Fuarı dün sona erdi. Türkiye'den 61 firmanın katıldığı fuarda, Türk gayrimenkul geliştiricileri ilk gün 250 milyon doların üzerinde satış yaparken, projeler Körfez ülkelerinden yoğun ilgi gördü. Bireysel ve kurumsal yatırımcının beğenisine sunulan projelerde toplu satın alımları ve rezervasyonlar dikkat çekti. Ağaoğlu, ilk gün 67 milyon dolarlık satış yaparken; Sinpaş, Çalık, DKY İnşaat, Siyahkalem ve bunun gibi birçok firma fuarda önemli rezervasyonlar aldı. Bir yatırımcı DKY İnşaat'ın On Kâğıthane projesinde 5 katta yer alan 71 daireyi revize ederken, Emlak Konut, TOKİ ve Siyahkalem Mühendislik'in inşa ettiği KÖY projesinde 100-150 dairelik toplu alım için görüşmeler yapıldı. Yabancının bu ilgisi, TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesiyle Türkiye'deki gayrimenkul fiyatlarının doları olan yabancı için ucuzlamasına bağlanıyor.

Future Park'ın beş katına talip oldular
Haramidere'de 450 milyon TL'lik yatırım değeriyle Future Park'ı hayata geçiren Hiper Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Genç, fuar süresince 15 otel odası sattıklarını belirterek, “Konut bölümünde 20 adet satış gerçekleştirdik. Çarşı bölümümüzün tümünü, otel projemizden de 60 odaya tekabül eden 5 katı satın almak isteyen büyük yatırımcılar ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Westside İstanbul için talep toplandı
Beylikdüzü'nde yükselen Westside İstanbul'da 99 daire ve 80 iş yeri Dubai'de yatırımcılarla buluştu. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, bir yılda 600 daire sattıklarını belirterek, New İstanbul olarak adlandırılan Beylikdüzü'ndeki projenin fuarda yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

BABACAN YAPI, YABANCI ALICIYA BİR BLOK AYIRDI
Dubai'ye 4 proje ile katılan Babacan Yapı'nın CEO'su Mehmet Babacan, Babacan Premium projesini ilk kez Dubai'de tanıttıklarını belirterek, “1400 daireden oluşan projenin yüzde 25'ine karşılık gelen bir blokunu yabancılara ayırdık. Babacan Premium projesinin olduğu bölgede Türk açığı olduğu için biz de yabancıya satışı yüzde 25 ile sınırladık” dedi. Babacan, Crown Palace İstanbul, Prime Suits ve Babacan Port Royal'in yüzde 50'sinin yabancılara satıldığını kaydetti.

TABANLIOĞLU MİMARLIK'A EN İYİ KONUT ÖDÜLÜ GELDİ
Cityscape Global'e aralıksız olarak 12'nci kez katılan Tabanlıoğlu Mimarlık, Cityscape Awards'ta Qent Istinye projesi ile 'En İyi Konut Projesi' ödülünü kazandı. Tabanlıoğlu; İstanbul Modern, Galataport, Kanyon, DMC Ankara, Levent Loft, Zorlu Center, Tripoli Kongre Merkezi, Dubrovnik Libertas Otel, Astana Medya Center ve Bio İstanbul projeleri ile daha önce de ödüller kazanmıştı. Tabanlıoğlu Mimarlık'ın ortağı Melkan Gürsel, Qent Istinye ile ödül almalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Cityscape'in en pahalı projesi Nef New York 
Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından biri olan Dubai Cityscape Global 2015'te İnistanbul ile Nef Ataköy 22 projelerini sergileyen Nef, tanıttığı projeleriyle fuarın en dikkat çeken firmalarından oldu. Eylül ayı sonunda Türkiye lansmanını yapmayı planladığı İnistanbul Lokal projesinin yabancı yatırımcılara tanıtımını da Dubai'de gerçekleştiren şirket, fuarın en özel projesi olarak dikkat çeken Nef New York Projesi için de ön talep toplamaya başladı. Empire State'e komşu olacak proje, 61 Türk firmasının katıldığı fuarın en pahalı projesi olarak dikkat çekti. Nef New York için 2016 yılında yapılacak lansman öncesinde bekleme listesine 19 farklı ülkeden bireysel yatırımcı kayıt yaptırdı. Dubai Cityscape 2015'te, Nef New York Amerika kıtasından katılan ilk ve tek proje oldu.  Geçen yıl 3000'in üzerinde konut satışı yapan Nef; fuarda kurumsal yatırımcılar ile birebir toplantılar gerçekleştirdi ve görüşmelerine fuar sonrası İstanbul'da devam edecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...