Kurbanlıklar WhatsApp'ta

Kurbanlıklar WhatsApp'ta

Ekonomi Haberleri

İnternet ve teknoloji çağına ayak uyduran besiciler, Kurban Bayramı dolayısıyla hayvanlarını internet üzerinden satışa sundu

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala gelişen teknolojiye besiciler de hayvanlarını internet üzerinden satarak uyum sağladı. Çeşitli alışveriş ve internet sitelerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışını yapan besiciler, durumdan oldukça memnun. Vatandaşlar, hayvanların fiyatından nereden geldiklerine ve ağırlıklarına kadar birçok bilgiye internetten ulaşıp satın alabiliyor. Kurbanlığın sahibinin iletişim bilgilerini yazdığı internet sayfasında vatandaşlar, bazı besicilerle WhatsApp üzerinden iletişime geçerek hayvanı satın almak istediğini belirtebiliyor. Besiciler ise WhatsApp yardımı ile hayvanın o anki fotoğrafını müşteriye ulaştırabiliyor. Hayvanı beğenen müşteriler istediği takdirde besiciler kurbanı kesip evine kadar getiriyor.
FOTOĞRAF WHATSAPP'TAN

Kurban Bayramı'nda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların internet üzerinden satışını gerçekleştirdiğini belirten besici Encap Yalçın, “Hayvanlarımızı internet üzerinden ilan ile satma fikri oğlumdan çıktı. Bu internet ilanının bize artı bir şey kazandıracağını düşündüm ve ilan verdik. İnternet ilanı sayesinde daha büyük kitlelere yetişebiliyoruz. Hayvanın kilosunu ve resmini WhatsApp'tan müşteriye gönderebiliyoruz. Müşteri kilosunu ve resmini görüyor, kabul ediyorsa kapısına kadar teslim ediyoruz. Biz de teknolojiye ayak uydurarak daha büyük kitlelere yetişmek istiyoruz” diye konuştu.

“DAHA KOLAY SATIYORUZ”

Hayvanların internet üzerinden ilan vererek daha kolay satıldığına vurgu yapan besici Hüseyin Başkaya da şunları söyledi:
“Oğlum bana internete ilan koymamız halinde hayvanlarımızın daha çok kişiye ulaşacağını ve daha kolay satılacağını söyledi. Ben de bu nedenle internetten hayvanlarımın satışına başladım. Müşteriler bize bu sayede daha kolay ulaşabiliyor. Eskiden internet üzerinden satış yapmadığımız zaman hayvanlarımızı daha zorlu koşullarda satıyorduk. Şu anda internet sayesinde hayvanlarımızı daha kolay satabiliyoruz.”

“İNTERNET ÜZERİNDEN BİZE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORLAR”
40 yıldır besicilikle uğraşan Fahrettin Kenerci, “Vatandaşlar bize internet üzerinden ulaşmaya çalışıyor, yükümüz hafifledi. Gerçekten internet sayesinde daha güzel bir hale geliyor işimiz. Teknolojiyi böyle kullanmamız bizim çok yararımıza oluyor. Hayvanların internet üzerinden satılmasından memnunuz” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...