Gelir testinde son 17 gün

Gelir testinde son 17 gün

Ekonomi Haberleri

Sosyal güvencesiz vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için gerekli olan gelir testine son başvuru tarihi 30 Eylül

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, sosyal güvencesiz vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için gerekli olan gelir testine son başvuru tarihinin 30 Eylül olduğunu söyledi. 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren çalışmayan, aylık/gelir almayan veya herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar, yaptıracakları gelir testi sonucunda çıkan genel sağlık sigortası primlerini ödemeleri veya devlet tarafından karşılanması sonucu sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Bakan Erdem, 10 Eylül 2014 tarihli ve 6552 sayılı yasa ile genel sağlık sigortası tescili yapılmış olup gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlara gelir testine başvurma hakkı getirildiğini hatırlattı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...