Avrupa'dan payımızı yüzde 8 artırdık

Avrupa'dan payımızı yüzde 8 artırdık

Ekonomi Haberleri

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 70'den fazla ülkenin büyükelçilerine önemli bir yatırım ülkesi olduğumuzu anlattı

Trabzon'da 70'den fazla ülkenin büyükelçilerle toplantı yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin önemli bir yatırım ülkesi olduğunu ifade ederek, "Çevremizdeki 56 ülkede 10 trilyon dolarlık bir dış ticaret hacmi var" diye konuştu. Dolar-euro paritesinden dolayı ticarette sıkıntılar yaşandığı söyleyen Büyükekşi, "Paritenin etkisiyle 8 ayda ihracatımız yüzde 8 düşmüş gözüküyor ama miktar olarak ihracatımızda binde 8 artış var" dedi. Yılın ilk yarısında AB'ye yapılan ihracatın yüzde 12 arttığını anlatan Büyükekşi, "AB'nin yaptığı ithalat yüzde 4 arttı. Bu AB pazarındaki payımızı yüzde 8 artırmış olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...