Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dumankaya, Fifti-Fifti ile Yap-İşlet-Devret'e geçti

Dumankaya, Fifti-Fifti ile Yap-İşlet-Devret'e geçti

Ekonomi Haberleri

Özellikle yatırım için konut almak isteyenlere Dumankaya İnşaat yeni bir finansman modeli geliştirdi.

Önder  
ÇELİK 
İSTANBUL - 


Konut finansmanında yüzde 50'si müşteriden yüzde 50'si şirketten modeline geçen Dumankaya İnşaat, bu yöntemle dairelerin amortisman süresini yarı yarıya düşürecek. Özellikle yatırım için konut almak isteyenlere Dumankaya İnşaat yeni bir finansman modeli geliştirdi. Türkiye'de ilk kez uygulanacak Fifti-Fifti adı verilen modelle, Dumankaya'nın İstanbul Avrupa Yakası'ndaki üç projesinden konut alan müşteriler, aldıkları dairenin bedelinin sadece yüzde 50'sini ödeyecek. Geri kalan yüzde 50'si ise Dumankaya İnşaat tarafından karşılanacak. Modelle, evin 10 yıllık işletme hakkını alan Dumankaya'nın alt markası Pusula, evi kiralayıp gelir elde edecek. Avrupa ve dünyanın başka bölgelerinde uygulanan Fifti-Fifti modelini tanıtan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, kendilerinden konut satın alanların yüzde 60'ının yatırım amaçlı davrandığını belirterek, “Fifti-Fifti ile 10 yıllık bir vaatte bulunuyoruz. 'Siz 200 bin liralık konut aldığınızda,100 bin lirayı peşin ödediğinizde kalan 100 bin lirayı size biz ödüyoruz' diyoruz” dedi. Modelle konut satın alındığında, 10 yıl boyunca Pusula adlı şirketin satın alınan evi işlettiğini kaydeden Dumankaya, “Yaptığımız simülasyonları göre 3-4 yıl sonra belki biz de bu işten kârlı çıkacağız” diye konuştu. Dumankaya, yılın ilk sekiz ayında 260 milyon lira ciro elde ettiklerini belirterek, bu yılki hedeflerinin 500 milyon liraya ulaşmak olduğunu söyledi. Yüzde 16 büyüdüklerini kaydeden Dumankaya, satışlarının yüzde 29'unun yurt dışına gerçekleştiğini ifade etti.


AMORTİSMAN 20 YILA İNECEK
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya da, “Fifti-Fifti Modeli'yle bizden bir daire alıyorsunuz, dairenizin bedelinin yüzde 50'sini 120 ay boyunca size ödüyoruz” dedi. Yatırımcının gayrimenkulün tamamını peşin satın almayı tercih ettiğinde de bu modelin geçerliliğini koruduğunu belirten Dumankaya, belirlenen gelir taahhüdünün yatırımcıya ödenmeye devam ettiğini ve satın alınan gayrimenkulün 10 yıllık gelirinin garantilendiğini söyledi. Dumankaya, iki yıl sonra ödenen paralar müşteride kalmak kaydıyla sistemden çıkılabileceğini kaydetti. Projenin şimdilik Avrupa Yakası'nda başlatıldığını ve bunun ileride diğer projeler için de geçerli olabileceğine işaret eden Dumankaya, “Konutta geri dönüş süresi 27-30 yıl arasında, biz bunu direkt olarak 20 yıla indirdik” ifadelerini kullandı.

DAİRELER 180 BİN İLE 400 BİN TL ARALIĞINDA

Fifti-Fifti Modeli, Hi-Fit, Flex Office Bahçeşehir, Miks projelerindeki 300 konut için geçerli olacak. Miks projesinde stüdyo daireler 200 bin, 1+1'ler 300 bin, 2+1 daireler 400 bin TL'den başlıyor. Bahçeşehir tarafındaki Hi-Fit ve Flex Office projelerinde ise, stüdyo daireler 180 bin, 1+1'ler 250 bin, 2+1'ler 350 bin TL'den başlıyor.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...